Har du rester av brus og juice i kjøleskapet, kan du lage en deilig punsj! Det er gjort på 5 minutter, og er en fruktig, forfriskende og god sommerdrikk.

Lag punsj av juice- og brusrestene

Daff brus og slanter med juice? Ikke hell det ut! Julie viser deg hvordan du tryller restene om til en forfriskende punsj.

Er det noe alle har slått ut i vasken, så er det juice- og brusrester. Brusen fordi den er blitt daff, og juicen fordi man ikke har rukket å drikke den opp før den går ut på dato.

Heldigvis har den populære matbloggeren og kokebokforfatteren Julie Ilona Balas løsningen på problemet.

– Bruk restene til å lage en forfriskende punsj. Det er så digg!

🥒 LES OGSÅ: Nei, ikke kast enden på agurken! 🥒

TAR MAKS 5 MINUTTER

Å lage punsj er superenkelt. Bare bland sammen juice- og brusrester med litt frukt, så er du i mål. Enklere blir det ikke. Det hele tar maks 5 minutter.

👇 Du finner fullstendig oppskrift på Julies punsj lenger ned i saken. 👇

– Punsjen jeg har laget er frisk, god og lettdrikkelig, og så ser den jo fantastisk ut, frister Julie, som synes appelsin og jordbær er en spesielt vellykket kombinasjon.

Husk for øvrig at du aldri må kaste jordbærene som ligger igjen i bunnen når punsjen er drukket opp.

– De smaker nemlig utrolig godt, smiler Julie.

🌿 TIPS: Urterester? Lag Julies urtepesto! 🌿


TIL SISTE REST: Resteentusiast, matblogger og kokebokforfatter Julie Ilona Balas har tipsene du trenger for å spise opp restene i stedet for å kaste dem. FOTO: Anne Valeur

PUNSJ ER PERFEKT Å DRIKKE I SOLA

Julies punsj passer perfekt som en leskedrikk i sola, for eksempel i en barnebursdag.

– Jeg elsket i hvert fall å blande brus da jeg var liten. Ta gjerne med barna når du skal lage punsjen, tipser matbloggeren bak Julies matblogg

Om du skal lage den til en voksenfest, kan du bytte ut farrisen med musserende vin, så får du en slags mimosa i stedet. 🥂

– Det er sånn jeg oftest serverer den, og folk elsker det! Rett og slett den perfekte verandadrikken.

TIPS! Om det ikke passer å lage punsjen med det samme, kan du fryse restene ned som isbitteringer.

🥗TIPS! Her er isbittrikset som får liv i slappe salatblader! 🥗


FORFRISKENDE: Fruktig og godt – perfekt som sommerdrikk! FOTO: Julie Ilona Balas

Oppskrift på punsj:

Gir 1 ½ liter punsj

DU TRENGER: 
½ liter
appelsinjuice
½ liter Solo
½ liter Farris
200 g jordbær
1 appelsin
1 sitron

SLIK GJØR DU:
1.
Hell appelsinjuice, Solo og Farris i en stor mugge.
2. Skyll jordbærene og del dem i to.
3. Skjær sitron og appelsin i skiver.
4. Bland alt sammen og ha gjerne i en håndfull isbiter.