Pålegg har en tendens til å ligge litt tilfeldig rundt i kjøleskapet. Her er en veldig smart idé til å både holde orden og spare penger.

Sjekk Jannes geniale påleggsboksen!

Med en egen boks til pålegg har Janne og familien hennes full oversikt over alt pålegget – alltid! Det sparer dem for både tid, plass og penger.

Janne Nesset er ekspert på organisering, og har mange smarte løsninger for å holde orden i kjøleskapet. En av dem er en enkel plastboks hvor hun og familien hennes har alt pålegget.

Påleggsboksen gir alle i husholdningen full oversikt over hva slags pålegg de har, og hvor det til enhver tid befinner seg – rett og slett en veldig smart løsning!


FÅ JANNES TIPS: Janne Nesset og familien har som mål å kaste minst mulig mat, og er hun er blitt rå på smart organisering og planlegging.

– Påleggsboksen har jeg med meg fra jeg var liten. Jeg har egentlig ikke tenkt så mye over hvor praktisk den er før jeg ble voksen, og andre begynte å påpeke det og spørre: «hva, har du en egen boks til pålegget? Så genialt!», forteller Janne som driver nettstedet Travel mamma.

❄️ LES OGSÅ: Jannes triks til å få orden i fryseren ❄️

HVORDAN FUNKER PÅLEGGSBOKSEN?

Påleggsboksen er en superenkel måte å spare tid, plass og penger på. 

– Her er alt pålegget samlet på ett sted, så når vi skal spise frokost eller smøre matpakker tar vi ganske enkelt ut hele boksen og setter på bordet. Når vi er ferdige å spise, hiver vi alt oppi boksen igjen og setter den tilbake i kjøleskapet, forteller organiseringseksperten.

Med påleggsboksen slipper Janne og familien hennes å lete igjennom hele kjøleskapet etter den ene skinkepakka, eller plutselig finne en muggen ost bakerst i skapet.

– Det er lettere å holde kontroll på holdbarhetsdatoen, siden vi har alt samlet på ett sted. Det bidrar til at vi kaster mindre mat, smiler hun.

LES OGSÅ: Slik ble Janne helt rå på middagsplanlegging!

EN HELT VANLIG PLASTBOKS

Påleggsboksen Janne bruker er en helt vanlig plastboks.

– Den er 35 x 26 centimeter stor, men hvilken størrelse du bør ha kommer an på hva som passer dine behov. Det viktigste å tenke på er at den får plass i kjøleskapet, så den bør ikke være for stor, samtidig som det er viktig at den rommer det husholdningen bruker av pålegg.

Det er kjekt å ha en boks med lokk, men Janne bruker lokket kun når de skal ta med boksen på tur.

– Det hender nemlig at vi noen ganger bare skal smøre oss én skive, og da plukker vi ut kun det ene pålegget vi trenger mens boksen står i kjøleskapet. Hadde den hatt lokk, ville man ikke bare kunne titte oppi og enkelt plukke ut det man trenger, forklarer hun.

🥘 LES OGSÅ: Kjøl ned middagsrestene raskt 🥘

TAR MED BOKSEN PÅ TUR

Janne er så vant til å bruke påleggsboksen at hun savner den så fort de er et sted uten.

– Derfor har vi i det siste begynt å sette lokk på, slik at vi kan ta med hele boksen når vi skal på tur. Det gjør også at vi slipper å stresse med å spise tomt alt før vi reiser, eller må kaste det når vi kommer hjem igjen.