Du har som regel rester av grønnsaker i kjøleskapet. Ikke kast dem, lag heller en frisk salat til grillmaten. Her er matblogger Julies favorittoppskrift.

Slik forvandler du grønnsaksrester til herlig salat

Litt dølle grønnsaksrester i kjøleskapet kan faktisk bli en skikkelig fantasisalat! Her Julies oppskrift på sin favorittsalat laget av rester.

– Salat er den perfekte måten å bruke opp grønnsaksrester. Her kan du putte oppi det meste med et supert resultat, frister matblogger Julie Ilona Balas.

Restesalaten kan du for eksempel servere som tilbehør til grillmaten, enten du skal grille pølser, biff, spyd, fisk eller sjømat.

– Jeg synes faktisk god restesalat ofte er bedre enn mektig potetsalat til smakfull grillmat, sier den populære matbloggeren og kokebokforfatteren.

TIPS: Halvtomt fruktfat? Lag smoothie av restene! 🍎🍇🍐🍊

👇Du finner Julies oppskrift på restesalat lenger ned i saken. 👇

SLIK BLIR RESTESALATEN GOD

Her er Julies beste tips til hvordan du lager en nydelig restesalat til grillmaten din:

🥗 Salaten bør helst inneholde salatblader, minst én grønnsak og en god vinaigrette.
🥗 Vinaigretten i en salat er veldig viktig. Den binder sammen alle smakene og setter en liten spiss på det hele.
🥗 Prøv også å alltid å ha med noe sprøtt, noe salt, noe syrlig og noe søtt.
🥗 Ha alltid fetaost på lur i kjøleskapet. En helt enkel grønn salat med fetaost og vinaigrette funker – hver gang!

🍹 TIPS! Lag punsj av juice- og brusrester 🍹


BRUK ALT: Resteentusiast, matblogger og kokebokforfatter Julie Ilona Balas har tipsene du trenger for å spise opp restene i stedet for å kaste dem. FOTO: Anne Valeur

RESTESALATEN SOM PASSER TIL ALT

Den restesalaten Julie lager oftest, er basert på brokkoli og spinat.

– Ettersom jeg er singel får jeg nesten alltid rester igjen av dette. De smaker nydelig sammen med ristede gresskarkjerner og fetaost, samt en enkel sennepsvinaigrette, forteller hun.

Julies brokkolisalat passer til det aller meste av grillmat, og tar kun 10-15 minutter å lage.

– Den er virkelig superenkel å få til. Bare litt hakking og visping, så er du i mål, forteller matbloggeren bak Julies matblogg

Med andre ord en perfekt oppskrift ettersom du får mer tid til å fokusere på å grille maten perfekt. 👌

🌿 URTERESTER? Lag urtepesto! 🌿


FRI DRESSUR: Det fine med restesalat, er at den kan varieres i det uendelige! FOTO: Julie Ilona Balas

Oppskrift på Julies restesalat 

Tilbehør til 4 personer

DU TRENGER: 
1
brokkoli
100 g spinat
50 g gresskarkjerner
100 g fetaost
1 ss Dijon-sennep
1 ss flytende honning
1 ss sitronjuice
½ ts salt
½ ts pepper
1 dl extra virgin olivenolje

SLIK GJØR DU: 

1. Skyll brokkolien godt og del både bukettene og stilken i små biter. Ha det over i en bolle sammen med vaskede spinatblader.

2. Rist gresskarkjernene i en tørr og varm panne. Dryss over salaten sammen med smuldret fetaost.


DRESSING: Den litt usynlige birollen er utrlolig viktig for resultatet! FOTO: Julie Ilona Balas

3. Visp sammen Dijon-sennep, flytende honning, sitronjuice, salt og pepper.

4. Tilsett olivenoljen litt etter litt og pisk til du har en tykk og jevn dressing. Vend dressingen inn i salaten.

PS! Bruk gjerne Julies oppskrift som en grunnoppskrift når du skal lage restesalat til grillmat. Tilsett for eksempel søte ting som jordbær, bringebær, blåbær eller vannmelon i salaten.