Restene av salaten kan holde seg i fire-fem dager lenger om du oppbevarer deg riktig. Her er tipsene som gjør at du har salat i dagevis.

Slik holder salaten seg frisk lenger

Resten av salathodet holder seg i opptil fire-fem dager lenger hvis du oppbevarer det riktig.

Åpnet en pakke hjertesalat, men bare brukt den ene? Delt isbergsalaten i to, men bare spist én halvpart? Eller har du rett og slett en halvfull pose ferdigvasket ruccola igjen etter middagen?

Resteentusiast, matblogger og kokebokforfatter Julie Ilona Balas har tipsene som gjør at salaten holder seg frisk i flere dager til. 

🍞TIPS: Slik oppbevarer du brødet 🍞

Skyll salaten, tørk den godt og legg den i plastpose.
ISBADER: Salaten er ikke noen pingle! Litt isvann gjør den både krisp og fin. FOTO: Julie Ilona Balas

SLIK TAR DU BEST VARE PÅ SALATRESTENE

– Det kommer litt an på hva slags type salat det er, men de fleste salater bør skylles i kaldt vann før de tørkes helt tørre og pakkes i en lufttett boks eller pose sammen med tørkepapir, forteller Julie.

Resteentusiastens oppbevaringstips er verdt å notere seg, det kan nemlig øke salatens holdbarhet drastisk.

– Salat er virkelig ferskvare, men dette trikset kan utgjøre en forskjell på opptilfire-fem dager, sier Julie.

🥕TIPS! Slik oppbevarer du gulrøtter 🥕

Har du ikke salatslynge kan du tørke salaten i et rent kjøkkenhåndkle.
TØRKE SALAT: Har du ikke salatslynge, kan du lage din egen med et kjøkkenhåndkle. FOTO: Julie Ilona Balas

SLIK TØRKER DU SALATEN

– Det er viktig å tørke salaten etter at den er skylt, fordi fuktighet gjør at den blir slapp og råtner fortere, forklarer Julie.

Den aller beste og enkleste metoden å tørke salaten på er med en salatslynge, men du kan også bruke et rent kjøkkenhåndkle.

– Da legger du bare salatbladene i midten, samler håndkle omkring, før du snurrer det rundt og rundt til du får samme sentrifugalkraft som i en salatslynge. For å unngå søl på kjøkkenet kan du med fordel gjøre dette utendørs, tipser Julie.

🌿TIPS! Slik oppbevarer du basilikum 🌿

Etterpå legger du altså salaten i en boks med tørkepapir i bunn og topp, eventuelt kan du bruke en vanlig plastpose med litt papir i.

– Dette absorberer fuktighet, som er essensielt for at salaten skal holde seg frisk og sprø, utdyper resteentusiasten, som driver Julies matblogg.

Legg et tørkepapir i plastboksen med salat, så holder salaten seg frisk lenger.
ALT I BOKS: I en lufttett boks med tørkepapir, kan salaten få noen lykkkelige døgn til før den begynner å miste piffen. FOTO: Julie Ilona Balas

SALATER SOM TÅLER LITT MER

Julies triks kan som nevnt stort sett brukes på alle salater, men er først og fremst viktig for salattyper med kortere holdbarhet, som spinat, ruccola og baby leaf.

Her er oppbevaringstips for de salatene som tåler litt mer:

🥗Salater som kjøpes i potte, som for eksempel rapidsalat, holder seg godt om de oppbevares i skygge og romtemperatur. 

🥗Isbergsalat har veldig god holdbarhet, og trenger ikke så mye hjelp for å holde seg lenge. Om du likevel skulle ende opp med en litt slapp isbergsalat, kan du legge bladene i iskaldt vann, så vil de bli sprøere igjen. 

🥗💚Hjertesalat har også rimelig god holdbarhet, og kan oppbevares ved at du kutter av en liten del av den nederste stilken og setter hele hjertesalathodet i vann. Sett det så inn i kjøleskapet.

🐟TIPS! Slik holder fisken seg mye lenger 🐟