70% av oss ønsker å kaste mindre mat

Nettopp derfor lanserer vi Kast Null, slik at du skal få tips og råd til alt fra restemat til organisering og oppbevaring.

Over 70 % av oss svarer at vi er veldig opptatt av å redusere matsvinnet vårt. I en fersk undersøkelse gjort for Extra av analyseinstituttet YouGov svarer over 50 % at de får dårlig samvittighet av å kaste mat.

På få år har vi klart å kaste mye mindre spisbar mat, men vi har fortsatt en vei å gå. Over halvparten av oss har dårlig samvittighet for sin matkasting, og vi kaster fortsatt hver åttende handlepose i søpla.  

👌 NYSGJERRIG?: Dette er Kast Null 👌

Kvinner med dårlig samvittighet

Undersøkelsen viser at kvinner har litt dårligere samvittighet for dette enn menn. 58 % av kvinnene sier at kasting av mat gir dem dårlig samvittighet i svært stor eller i stor grad. 46 % av mennene svarer det samme.

Det er også forskjell på kvinner og menn når det gjelder interessen rundt å redusere matkastingen. Totalt svarer 73 % at de i svært stor eller stor grad er opptatt av å redusere eget matsvinn.

Når vi ser på de som har svart svært stor grad på dette spørsmålet, skiller det 10 % mellom kvinner og menn.

🍎 TIPS! Slik oppbevarer du epler 🍏

Klikk på bildet under, så finner du alle sakene om Kast Null.

Vi kan bli bedre!

På få år har vi faktisk klart å kaste mindre mat, men likevel kan vi bli bedre. Det er hjemme vi er dårligst på å bruke restene eller ta vare på råvarene. Dermed går hver åttende handlepose i søpla, og det med fullt spisbar mat.

54 % av oss synes at vi er blitt mye bedre på å redusere matsvinn det siste året, men vi synes også at vi kan bli bedre. Halvparten svarer at det er realistisk å redusere sitt eget matavfall med 10 %. Vi tør ikke å være veldig optimistiske på større tall.

🥕 TIPS!: Slik oppbevarer du gulrøtter 🥕

44 % svarer at det nok ikke er mer enn 1-10% som er realistisk. Det er i hovedstadsområdet de har størst tro på kutt over 40 %. Der er det 9 % som sier at de tro at det er realistisk, mot 3-4% andre steder i landet.

Med Kast Null ønsker vi i Extra å hjelpe oss alle videre på veien til å kaste minst mulig mat, både råvarer og rester.

❄️ TIPS! Slik får du orden i fryseren ❄️

Undersøkelsen er gjennomført av analyseinstituttet YouGov for Extra-kjeden. Det er i perioden 31.januar - 5. februar gjennomført til sammen 1012 intervjuer med personer 18+ år.