3 grønnsaker du burde begynne å grille

Vegetarblogger Mari Hult elsker å grille grønnsakene. Her er hennes tre ultimate grillfavoritter!

Enten du skal ha grønnsaker som tilbehør til kotelettene eller de skal få spille hovedrollen på middagsfatet er oppfordringen fra Vegetarbloggens Mari Hult klar og tydelig:

– Legg grønnsakene på grillen! Grønnsakene har så mye god smak å by på, som ofte ikke kommer fram når de kokes.

Selv griller Mari så å si alt som finnes av grønt.  

– Marinert, tredd på grillspyd, bakt i folie rett på grillkullet, på rist eller oppå et ark aluminiumsfolie. Du kan finne på så mye artig som vil få frem fantastiske smaker i dem, og som en ekstra bonus slipper du nesten all oppvask, smiler Mari. 

Her er Vegetarbloggens tre grønne favoritter på grillen: 

LES OGSÅ: 7 desserter du kan lage på grillen

1. ASPARGES

– Jeg er skikkelig glad i grillet asparges. Disse går superkjapt å grille oppå et ark aluminiumsfolie. På grillen blir de ordentlig crispy i kantene, samtidig som de beholder den gode konsistensen inni.

Foto: Nussara Guldberg. 

2. POTETER

– Potetene blir ekstra gode om de forkokes for deretter å grilles halve. En annen variant som også er kjempegod er å dele de opp i staver, pensle med olje, ha på salt og pepper for så å bake dem i aluminiumspakker rett på grillkullet. Det blir så godt!


Foto: Nussara Guldberg. 

3. MAISKOLBER

– Maiskolber er også obligatorisk grillmat for min del. Dette har nok de fleste smakt. Ikke noe hokus pokus med andre ord – bare legg de rett på grillen og server de med godt smør og flaksalt. Nam!


Foto: Nussara Guldberg. 

SERVERES SAMMEN MED

Maris grillfavoritter inneholder alle mye karbohydrater, og derfor mener hun det er viktig å passe på at tilbehøret inneholder både proteiner og fett.

– Om du vil holde det helt vegansk vil en grønn salat med avokado og litt olivenolje eller pinjekjerner være supert til. Det samme vil en potetsalat tilsatt masse nøtter. Hummus av kikerter er et annet supert valg – det er en proteinrik dipp som egentlig passer til alt av grillmat, tipser Mari.

LES OGSÅ: 5 sauser og marinader til grillmaten

FEM GRØNNE GRILLTIPS 

Men vegetarbloggeren synes ikke du skal nøye deg med å grille kun hennes tre favoritter. Derfor noen generelle grilltips fra Mari til alle som vil grille mere grønnsaker til slutt:

🍆  Lange, tynne og små grønnsaker bør grilles oppå folie så de ikke ramler igjennom risten.

🍆  Kok gjerne rotgrønnsaker litt på forhånd, eventuelt skjær de i små biter og pakk de inn i folie.

🍆  Blomkål og brokkoli blir best om du griller dem i store biter, helst penslet med litt urteoljeunderveis.

🍆  Grill tykke skiver av søtpotet, del opp i mindre biter og ha i en salat.

🍆  Tre grønnsaker på grillspyd. Maris favoritt er spyd med sopp, paprika og små kirsebærtomater.