Brød i Smak-serien er en nyhet i brødhylla på Extra, og de er blant annet både saftigere og bedre enn andre brød. Her får du vite hvorfor.

3 grunner til at Smak-brød er en god nyhet

Gammelt nytt, på en ny måte! Resultatet er brød vi gleder oss til at du skal smake på .

De nye gourmetbrødene i Smak-serien finner du i din Extra butikk fra uke 8, og da er det verdt å stille seg i brødkø!

Hvorfor det? Jo ...
1. Brødene smaker bedre.👌
2. De varer lenger. 👏
3. De er saftigere og har bedre konsistens. 👍

Dette har vi altså fått til ved å bruke gammel kunnskap i ny innpakning. 

FORDEIG ER HEMMELIGHETEN

Å lage en fordeig innebærer å bløtlegge melet, for så å la det hvile i ti timer slik at melet får fermentere. Dette vil si at mele brytes ned før det tilsettes i elteprosessen.

– Dette har mange fordeler. Blant annet er det hemmeligheten bak den økte holdbarheten, og dessuten med på å lage bedre krumme og skorpe, forteller salgs- og markedsansvarlig i Coop Norge Industri, Arnfinn Bye.

Fermenteringen bidrar også til å utvikle aromaene, som fører til mer smak i tillegg til å fremheve eksisterende smaker. Dessuten gjør fordeigen at brødene trenger mindre tilsetninger og salt, samt gjør det mulig å redusere gluteninnholdet.

– Det er klart at det tar lenger tid å produsere brød på denne måten, men det er det verdt når kvaliteten blir så bra, sier Bye.


DETTE SKAL DU SE ETTER: De svarte posene er lette å få øye på i hylla. 

STEINOVNSBAKT BRØD

Gourmetbrødene i Smak-serien er også stekt på gamlemåten, i moderne steinovner. Dette bidrar til at skorpen blir tynnere og mer krakelert, som fører til et sprøtt og godt brød som er saftig i midten.

Brødene pakkes i papirposer for å bevare den sprø skorpen og gode smaken på best mulig vis.

– I Norge både spiser og kaster vi for mye brød, så Smak-brødene som holder seg ferske lenger kan bidra til å redusere brødkastingen, sier Bye.

HER ER DE 7 SORTENE I SMAK-SERIEN

Med 7 brød å velge imellom finner du kanskje mer enn bare én favoritt: 

🍞Kornbrød med maltede hveteflak
🍞Grovbrød av sammalt rug og hvete
🍞 Odelsbrød av rug
🍞 Landemannen landbrød med linfrø
🍞Solsikkebrød
🍞7-kornbrød
🍞 Frøloff med valmuefrø