Langpannekake kan du lage utallige varianter av – med samme grunnrøre. Her er tre fristende langpannekaker, bare se hvor lett det er å variere!

3 langpannekaker som du kan lage av 1 røre

Ja, her er det bare å røre det til! Prøv Nussaras tre favorittversjoner av langpannekake – med gulrot, eple, og kanel og kokos. Og ja, hun røper sin saftigste hemmelighet ...

Matblogger Nussara Guldberg har utviklet en nærmest magisk grunnrøre som sikrer at langpannekakene blir ekstra gode, skikkelig høye og supersaftige – hver gang!

– Røra bruker jeg som utgangspunkt til en lang rekke ulike kaker. Du trenger bare å tilsette noen smakstilsetninger til grunnoppskriften, og så vips har du et vell av kaker, frister kakeeksperten.

Som i oppskriftene nederst i saken – der Nussaras grunnrøre er utgangspunkt for gulrotkake, eplekake, og kanel- og kokoskake i langpanne.👇 

NUSSARAS HEMMELIGE TRIKS

Vi bare elsker hemmeligheter! Særlig når vi får vite hva de er ... Nå skal Nussara røpe sin saftigste hemmelighet (i hvert fall på kakefronten!). 

Nussaras hemmelige triks, som sikrer at kakene blir skikkelige høye og luftige, er at hun lager en slags starter til røra ved å blande yoghurt eller rømme med natron.


TRIKSET: Yoghurt og natron skal godgjøre seg sammen en stund. FOTO: NUSSARA GULDBERG

– Denne blandingen lar jeg få stå i fred og gjære, før jeg fortsetter å lage kakerøra. Trikset fungerer både med naturell yoghurt som jeg har brukt i oppskriften, men også med lettrømme eller seterrømme, forteller matbloggeren.

VIKTIG FOR Å LYKKES

– Ved å bruke Flytende Melange slipper jeg alt som heter smelting av smør. Bare ta flaska rett ut fra kjøleskapet og tilsett – enklere blir det ikke, smiler Nussara.


FLYTENDE GULL: Med Flytende Melange trenger du ikke å smelte smør. Tid spart! FOTO: NUSSARA GULDBERG

Grunnrøra er enkel å lage, men vær oppmerksom på at du gjør som i oppskriften og blander alt nennsomt slik at du ikke slår luften ut av den, tipser matbloggeren. 


PRAKTISK: Langpannekake er som skapt for å ta med seg. Enkel å frakte, ikke noe søl. FOTO: NUSSARA GULDBERG

LANGPANNEKAKE ER PERFEKT Å TA MED

– Alle kakene kan lages i forveien, og både kokoskaka og gulrotkaka smaker nesten bedre dagen etter, for da har krydderet i kaka og smaken på glasuren satt seg, tipser Nussara, som driver bloggen Just Another Food Story.  

Langpannekakene metter mange, og de er enkle å frakte enten du skal på dugnad, juleavslutning eller til fredagskosen på jobben.


GRUNNRØRA: Med denne røra har du et fint utgangspunkt for mange gode versjoner. FOTO: NUSSARA GULDBERG

Nussaras grunnoppskift på langpannekake

DU TRENGER: 
4 dl naturell yoghurt eller rømme
2 ts natron
350 g Flytende Melange
4 egg
350 g sukker
550 g mel 
3 ts bakepulver 
2 ts vaniljesukker

SLIK GJØR DU: 
1. Tilsett natron i naturell yoghurt, bland sammen og la det stå i 30 minutter.

2. Mens du venter, bland sammen mel, vaniljesukker og bakepulver. Ha i Flytende Melange, sukker og piskede egg, og rør godt sammen. Rør til slutt inn yoghurtblandingen. 

3. Stekes på 175 grader midt i ovnen med over- og undervarme i ca. 1 time.

OPPSKRIFT PÅ GULROTKAKE I LANGPANNE 

– Denne gulrotkaka har jeg laget så utrolig mange ganger. Min lille personlige touch er at jeg rører inn litt sitronsaft i glasuren – det gjør den ekstra god! 


FOTO: NUSSARA GULDBERG

DU TRENGER:
Grunnoppskriften

Pluss:
800 g revede gulrøtter
3 ts kanel


FOTO: NUSSARA GULDBERG

SLIK GJØR DU: 
Rør inn revet gulrot og kanel i grunnrøra før du steker den.

GULROTKAKEGLASUR: 
250 g Melange
2 pk Philadelphia-ost 
500 g melis
2 ts vaniljesukker
3 ss ferskpresset sitronsaft 

SLIK GJØR DU:
Bland alle ingrediensene i en stor bolle, og visp til en luftig glasur.

OPPSKRIFT PÅ EPLEKAKE I LANGPANNE 

De fleste har et nostalgisk forhold til eplekake, og denne hører liksom med når det er norske epler å få kjøpt i butikken.

– Kaka dufter deilig av høst. Dryss gjerne litt mandelflak og perlesukker på toppen for litt ekstra smak og tekstur, tipser Nussara.


FOTO: NUSSARA GULDBERG

DU TRENGER:
Grunnoppskriften

Topping: 
3 epler i tynne skiver 
kanel 
mandelskiver
perlesukker 

SLIK GJØR DU: 
Skjær eplene i tynne skiver og legg dem i vann med litt sitronsaft for å unngå bruning. Legg dem i et fint mønster på kaka og strø med mandelskiver, kanel og perlesukker. 

OPPSKRIFT PÅ KANEL- OG KOKOSKAKE I LANGPANNE

– Dette er min favoritt! Jeg simpelthen elsker kokossmaken, og den kommer ekstra godt fram med litt kanel i bakgrunnen, synes Nussara.


FOTO: NUSSARA GULDBERG. 

DU TRENGER: 
Grunnoppskriften

Pluss:
70 g kokosmasse
2-3 ts kanel

SLIK GJØR DU: 
Rør inn kokosmasse og kanel i grunnrøra før du steker den.

KOKOS-SMØRKREM: 
250 g
Melange
500 g melis
3 ts vaniljesukker 
3-4 ss melk 
100 g kokosmasse (gjerne ristet i panne for å få farge og mer nøttesmak på kokosen)


FOTO: NUSSARA GULDBERG

SLIK GJØR DU: 

1. Bland alle ingrediensene i en stor bolle og visp til en luftig krem.

2. Juster med litt mer melk dersom smørkremen blir for fast og vanskelig å smøre utover kaken.

3. Pynt med kokos.