3 fabelaktige salsaer som du ikke har prøvd til grillmaten før

Du har sikkert smakt rød tomatsalsa, men salsaens vidunderlige verden har så mye mer å by på. Disse grillede salsaene funker som tilbehør til nærmest alle grillretter!

Salsa betyr saus på spansk, og forbindes med ulike dipper og tilbehør fra spanskspråklige land, deriblant Mexico. En salsa er laget av forskjellige grønnsaker som er finhakket eller most til en sausaktig konsistens, ofte med litt olje i.

I salsaens vidunderlige verdens finner det langt mer å velge i enn rød tomatsalsa. Disse tre variantene i ulike farger er grillet, og inneholder sannsynligvis nye smaker som du ikke har prøvd i salsaen før?

Grill grønnsakene

Ingrediensene skal grilles i noen minutter før du finhakker dem og har i krydder og olje. Da avgir grønnsakene en fyldigere smak, og konsistensen blir mykere. 

De kan piffe opp hva enn du har tenkt å hive på grillen – både kjøtt, fisk og sjømat. Når potetsalaten har utspilt sin rolle, er dette et nytt og spennende tilbehør til grillmaten å ty til.  

900x400 sommer taktisk frukt og grønt.jpg

Etter noen minutter på grillen, bør du kjøle grønnsakene litt. Da er det perfekt å gjøre kjøttet eller fisken klar for grillen. Mens dette griller, kan du lage ferdig salsaen. 

Tre farger 

Den sterkeste salsaen er laget med grillet mango og ananas, som du i finhakkede biter blander med chili, lime og koriander. Dette er en frisk og spicy salsa som passer perfekt til grillet scampi eller annen sjømat. 

Den gule salsaen lager du av hovedsakelig maiskolber og gul paprika. Den har en frisk og syrlig smak, og er ikke sterk. Den passer spesielt godt til alt av grillet kjøtt. 

Den grønne salsaen er laget med grønn paprika, squash, purre og brokkoli. Denne salsaen er like god til grillet fisk som til grillet kjøtt. 

Det viktigste å passe på, er å grille grønnsakene til de er myke og fine før du finhakket dem. Det gir deg den optimale smaken og konsistensen. 

Sterk salsa med grillet mango og ananas

 

Denne egner seg til grillet mat generelt, og sjømat spesielt.

Dette trenger du:

½ ananas
1 mango
1 lime
1-2 chili
koriander
salt 

Legg delt mango og ananas på grillen og la dem få en fin farge. Skjær ut kjøttet og del det i små biter, bland med finhakket chili og koriander. Smak til med frisk limesaft og salt.

Gul salsa med mais og gul paprika 

Denne egner seg spesielt godt til grillet kjøtt.

Dette trenger du:

2 maiskolber
1 gul paprika
1 sitron
4-6 champignoner
1 gul løk
salt og olivenolje 

Skjær grønnsakene i båter eller store biter. Tre dem på et grillspyd og dryss over litt olivenolje og salt før grilling. La grønnsakene få en fin farge, før de får hvile over indirekte varme i noen minutter. Avkjøl lett, ta dem av spydet og finhakk. Press sitronen over og tilsett litt olje. Smak til med salt og pepper.

Grønn salsa med paprika og squash 

Denne egner seg godt til både grillet kjøtt og fisk.

Dette trenger du:

1 grønn paprika
1 squash
1 purre
1 lime
1 brokkoli
salt
pepper
olivenolje 

Skjær grønnsakene i biter, tre dem på spyd og dryss over litt olje og salt. Grill dem gyllende og la dem få hvile på indirekte varme i noen minutter. Avkjøl grønnsakene lett, ta dem av spydet og finhakk alt. Press lime over og tilsett litt olje. Smak til med salt og pepper.