Sunn snacks gjør sjokoladeskåla overflødig! Lag fruktmonstre, snegler og drueormer sammen med barna, det er sunn snacks som er morsomt å lage!

3 sunne snacks som barna vil elske

Hvordan få oppmerksomheten bort fra godteskåla og over på frukt og grønnsaker? Lag fruktmonstre og andre rariteter! Barna elsker det (også i matpakken)!

Barn har som kjent en umettelig appetitt på godteri, så hvorfor ikke være litt frampå og lage morsom snacks som er sunn? Her får du tre ideer de garantert kommer til å like!

Ikke er de vanskelige å lage, heller. Bare se her:

 

Disse egner seg perfekt til å snike inn litt sunne grønnsaker i barna.

LES OGSÅ: Pølsetrikset som gir ungene bakoversveis! 😲

👇 Du finner oppskrift på drue- og tomatormer, snegler og eplemonstre lenger ned i saken. 👇

LEGG EPLENE I SITRONVANN

For at eplemonstrene og sneglehusene ikke skal bli brune, er det smart å legge dem i sitronvann.

Start med å tappe en liter kaldt vann i en bolle og tilsett saften av en halv sitron. Ved å legge epleskivene i sitronvannet, forsinker du reaksjonen som gjør at eplekjøttet blir brunt.

LES OGSÅ: Slik forvandler du gelé til skumle larvereir

FØRST: DETTE TRENGER DU TIL ØYNENE


GARANTERT EN HIT: Om det er bursdagsselskap eller lørdagskos – disse slår garantert an hos både små og store. 

Felles for alle oppskriftene er at du behøver melisglasur til å feste øynene på fruktmonstrene. Den er enkel å lage: 

DU TRENGER: 
1 pakke små øyne (disse er spiselige og fås kjøpt på hobbybutikker)
2 ss melis
Sitronsaft

Ha melis i en liten skål eller bolle og spe med sitronsaft, en liten teskje av gangen, til du har en fin og tykk konsistens.

😉 LES OGSÅ: 9 lure triks som får barna til å spise opp matpakken 😉

1. Drue- og tomatormer


TIPS!: Til ormene er det viktig at druene og cherrytomatene er faste og fine, så de er enkle å tre på spyd.

DU TRENGER: 
1 pakke grønne druer
1 pakke cherrytomater
1 pakke grillspyd/satayspyd i tre

SLIK GJØR DU: 
1.
Tre druer/tomater på spyd.
2. Lim på øynene med melisglasur.

2. Eplesnegler


VELKOMPONERT: Sneglene av stangselleri, eple, peanøttsmør og drue har en perfekt balanse av salt og søtt med mye frisk sprøhet.

DU TRENGER (TIL 8 STK.):
3 stilker
stangselleri
8 blå druer
16 øyne fra Cacas  (disse er spiselige og fås kjøpt på hobbybutikker)
4 stilker gressløk
6-8 ts peanøttsmør
2 røde epler

SLIK GJØR DU: 
1.
Del stangselleri-stilkene i passe lange biter. Skjær et snitt på undersiden av stangsellerien for at de skal ligge stabilt, også etter at de får hode og sneglehus. 

2. Smør peanøttsmør i hver stangselleri.

3. Stikk hull til følehornene og plasser inn gressløkstrå. Følehornene kan begynne å henge hvis de er litt slappe. Det gir sneglene karakter, men kan unngås ved å bruke tykke og stive gressløkstrå.

4. Lim på øynene med melisglasur og legg druene/hodene på hver sin stangsellerikropp.

5. Skjær tynne skiver av eplene, og skjær av en bit slik at du får en flat bunn. Dypp epleskivene i sitronvann for å forhindre at de blir brune med én gang.

7. Plasser epleskiva på høykant på stangsellerikroppen, og sneglen er klar for avgang.

3. Eplemonstre med jordbær og peanøttsmør


MONSTRENE KOMMER!: Spis dem opp så fort du kan (før noen andre gjør det)!

DU TRENGER (TIL 4 STK.): 
1
grønt eple, delt i 4
4-6 ts peanøttsmør
16-18 gresskarkjerner
1 stort jordbær, delt i skiver

SLIK GJØR DU: 
1. Del eplet i fire. Dypp eplebitene i sitronvann for å forhindre at de blir brune med én gang.

2. Legg eplebiten med snittsiden ned, og skjær ut et stykke til den åpne munnen.

3. Fyll munnen med peanøttsmør.

4. Stikk inn gresskarkjerner i «overkjeven» på eplemonsteret.

5. Skjær bort stilken på jordbæret og del i skiver. Bruk midtstykket på jordbæret for at tungene skal se bra ut. Legg på ei jordbærskive til tunge i hver munn.

6. Fest øynene til slutt, og eplemonstrene kan begynne å «skremme» alle rundt seg.

SE OGSÅ: Tipsene som redder matpakker fra tørre brødskiver