Grille pølser i sommer? Her er 3 kule og litt annerledes måter å bruke pølsene på. Lag pølsepizza på grillen, lag grillspyd eller bak pølsene i deig.

3 superdigge oppskrifter med pølse på grillen

Vil du ha litt mer fres over pølsene på grillen i sommer? Her er tre uimotståelige forslag som vil lokke pølsa ut av lompa.

Grillpølser er ikke hva det en gang var. Nå fins det grillpølser med forskjellig krydder og smak – og da fortjener de kanskje litt mer kreativ tilberedning også?

Selv om pølse i tradisjonell lompe eller brød er riktig så godt og enkelt, skal det ikke all verden til å lage noe litt mer spennende og kult. Så fyr opp grillen og hamstre inn pølser!

🌭GRILLSJEFENS TIPS: Slik griller du pølser som en proff! 🌭

1. Pizza med krydderpølser 

Jovisst, kan du lage pizza på grillen! Med pizzastein eller bakestein og et lokk, har du alt du trenger. I tillegg til ingrediensene, da. Og her vil vi gjerne anbefale smakfulle krydderpølser.


STEINBRA: Har du en bakestein eller pizzastein, blir bunnen sprø og god. Har du det ikke, kan du forsteke pizzabunnen på grillen før du har på fyllet. FOTO: Nussara Guldberg 

DU TRENGER (TIL 2 PORSJONSPIZZAER):
1 rull
ferdig pizzadeig
1 pk Coop Grill Perfekt pølser (3 stk)
2 ss pizzasaus
1/2 rødløk
1/2 grønn paprika
2 pk fersk mozzarella
Fersk basilikum

SLIK GJØR DU: 
1. Skjær løk og grønn paprika i strimler, og kutt pølser i store biter.

2. Form ferdig pizzadeig til to porsjonspizzaer. Gjør grillen klar med en bake-/pizzastein på mellom 250-350 ˚C.

3. Ha pizzasausen på pizzadeigen og legg på løk, paprika og pølser. Topp med revet, fersk mozzarella i små stykker sammen med ferske basilikumblader før du legger pizzaen rett på bakestenen.

3. Grill porsjonspizzaene under lokk til osten er smeltet eller til pizzabunnen slipper tak.

TIPS! Bruk gjerne andre toppinger av grønnsaker og ost du har tilgjengelig som ferske cherrytomater, ananas, mais, spinat eller kanskje créme frâiche som pizzasaus?

😮 TIPS: Her er pølsetrikset som gir barna (og pølsa) bakoversveis! 😮

2. Pølsespyd med grønnsaker 


POPULÆRE SPYD: Disse grillspydene er enkle og lage og tar ikke mange minuttene å grille. FOTO: Nussara Guldberg

En rask og litt annerledes måte å grille pølser på, er å sette dem på grillspyd med et par strøk med BBQ-saus eller pesto. Barna kan hjelpe til med å tre pølsebiter og grønnsaker på spydene, og i tillegg slipper du styret med å marinere kjøttet.

🌀TIPS: Slik får du pølse og potet til å bli WOW! 🌀

DU TRENGER (TIL 5 GRILLSPYD):
5
grillspyd med bambus eller stål
1 Coop Grill Perfekt pølser (3 stk)
3 paprika
7 sjampinjong
1 squash
1 rødløk
4 ss BBQ-saus

SLIK GJØR DU: 
1. Legg bambusspydene i vann mens du kutter grønnsakene. Kutt paprika, løk og pølser i store biter, og skjær squash i skiver.

2. Tre bitene inn på spydene, og pensle med BBQ-saus underveis ved grilling til pølsebitene er ferdige.

3. Server grillspydene som de er rett fra grillen, eller sammen med tilbehør som potetsalat eller grillede maiskolber, vannmelon eller ananas.

3. Pølsewrap med karamellisert løk


SMÅPØLSER: Coop Grill perfekt Salsicha Picante er litt mindre pølser som egner seg perfekt å bruke i pølsewrap. FOTO: Nussara Guldberg

DU TRENGER (TIL 8 STK):
1 pk Coop Grill Perfekt Salsicha Picante
1 rull ferdig pai- eller pizzadeig

Karamellisert løk:
1
løk
1 ss smør eller olje
1 ts brunt sukker eller honning
1/4 ts tørket oregano
Salt og pepper

SLIK GJØR DU: 
1. Varm opp grillen på til 180-200 ˚C. Kutt løk i tynne skiver og stek løken i smeltet smør på lav varme til løken er myk og blank.

2. Ha i brunt smør og tørket oregano og rør rundt til sukkeret er smeltet. Smak til med salt og pepper.

3. Grill pølsene til de er gylne og legg til side.

4. Skjær pai-/pizzadeig i ca. 9 like store firkanter med en pizzaskjærer og legg på 1 ss karamellisert løk og en pølse. Rull deigen over fyllet og grill på begge sider på en grillplate smurt med grillolje, til deigen er ferdigstekt.

 Tips! Disse pølsewrappene egner seg veldig godt som turmat.