Lyst å gjøre litt mer ut av jordbærene? Her er tre tips som gjør at jordbær smaker ekstra godt. Perfekt til jordbær som ennå ikke er på sitt søteste!

3 tips til å pimpe opp jordbærene

Jordbær er jo superdigg i seg sjøl. Enda diggere blir det med en liten vri! Her er tre måter å nyte de saftige røde enda mer (hvis mulig)!

Fremdeles er det en liten stund til vi kan nyte de søte, store, saftige norske jordbærene som vi har gledet oss slik til ... Men det er jo jordbær å få kjøpt nå også, og heldigvis er det mange måter å gjøre jordbærene litt søtere og mer interessante på.

Her er  tre enkle tips til hvordan du kan gi jordbærene «det lille ekstra»!

Marinerte jordbær med pepret balsamicosirup


EKSTRA PIFF: Server gjerne med litt Crème Fraîche og balsamicosirup, eller med et par revne basilikumblader. FOTO: Nussara Guldberg 

Du trenger: 
1 kurv ferske jordbær
1 dl balsamico-eddik
2 ss honning
1 klype salt
1/4 ts kvernet sort pepper

Slik gjør du: 
1. Kok opp balsamico-eddik sammen med honning, salt og pepper i en liten kasserolle til blandingen begynner å få en tykk og sirupaktig konsistens (ca 4-5 minutter).

2. La balsamicosirupen avkjøles helt.

3. Del 5-6 ferske jordbær i 2 eller 4 deler og legg i en dessertskål. Hell 1 ss balsamicosirup over.

🍓 MENS VI SNAKKER OM JORDBÆR: Denne jordbærsirupen vil du helle på nesten alt! 🍓

Jordbær på grilla brød


KAST NULL: Bruk gjerne tørre brødskiver som er igjen i brødboksen og rist dem, så er de så gode som nye (eller bedre)! FOTO: Nussara Guldberg

Her er et friskt tips til frokost eller mellommåltid: Grill eller rist et par brødskiver og smør på et lag med kremost. Topp med ferske jordbærskiver. Enkelt og greit!

🍞 TIPS: 3 überfristende toast til frokosten 🍞

Jordbær med kremet dipp


FLERE ANLEDNINGER: Jordbær med dipp passer fint som snacks til helga eller som et sommerlig innslag på konfirmasjonsbordet. FOTO: Nussara Guldberg

Jordbærene som finnes i butikken nå er kanskje litt mer syrlige og vannete enn hva vi er vant til med norske jordbær. Denne dippen vil derfor gi jordbærene den lille sødmen, og samtidig noe godt å dyppe i.

LES OGSÅ: 3 sunne og kreative snacks som barna vil elske!

Du trenger: 
1 kurv ferske jordbær

Til dipp:
2 ferske jordbær
1 beger kremost (romtemperert)
1 ts melis
1/2 vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
4 ss melk

Slik gjør du: 
1. Mos delte ferske jordbær med en gaffel i en stor skål, og rør sammen med kremost, siktet melis og melk.

2. Del vaniljestangen i to og del den ene halve i to på langs med en skarp liten grønnsakskniv Skrap ut vaniljefrøene med bak siden av kniven ved å dra kniven langs vaniljestangen. Ha vaniljefrøene i kremblandingen og rør godt sammen.

 3. Ha dippen i en liten skål og server med hele ferske jordbær på et stort kakefat.