Suppe blir mye mer spennende med en god topping! Prøv. f. eks. chorizo, baconsvor, laks, blåmuggost eller rømme i suppa. Her er toppingtipsene!

5 toppinger som jazzer opp suppa!

Lyst til å lage eventyrlig gode supper? Klart du har! Sjekk ut matbloggerens geniale suppetoppinger.

Det fins ikke kjedelige supper, bare supper uten toppinger! Hvis du jazzer opp suppa med spennende toppinger, går du rett og slett aldri lei.

– Med en god topping blir de trauste suppene helt eventyrlige, lover matblogger Anne Cathrine Gulbrandsen.

Her får du hennes 5 enkle triks:

 

Suppetoppingene gjør suppene både mer spennende og mettende, og med Anne Cathrines fem måter å jazze dem opp får du faktisk fem ulike middager ut av en og samme suppe – slå den!

LES OGSÅ: Laks er nydelig i ertesuppa!

HER ER ANNE CATHRINES 5 TOPPINGER

Anne Cathrines toppinger passer til mange supper, men smaker aller best til kremete grønnsaksupper, som blomkålsuppe, spinatsuppe, gulrotsuppe, gresskarsuppe, soppsuppe og aspargessuppe.

1. Baconsvor og finhakket rødløk

Rødløk i kombinasjon med salt, sprø og luftig baconsvor gir en artig kontrast til myke supper. Her er det både knas og krønsj! Prøv på toppen av en knallgul gulrotsuppe og bli overbevist.

2. Crème fraîche og olivenolje

Den friske og syrlige smaken i crème fraîche og litt god olivenolje med frisk ettersmak av pepper setter prikken over i-en på hvilken som helst suppe.

SUPPERÅD: Et lite triks for å få til en fin «swirl», er å røre inn litt sitronsaft eller vann i crème fraîche-en, slik at den får en litt mer flytende konsistens.

LES OGSÅ: Minestrone er suppa som har alt!

3. Finhakket bladpersille og smuldret blåmuggost

Dette må være den perfekte toppingen på en klassisk blomkålsuppe. Den pikante blåmuggosten passer rett og slett ypperlig til den milde suppa. Persillen bidrar med frisk farge.

4. Revet cheddar og stekt chorizopølse

Godt krydret pølse, som gjerne er litt sprøstekt, passer svært godt til en klassisk tomatsuppe. Riv gjerne også over litt ost, slik at den får smelte på toppen av den varme suppa, så er du i himmelen. Nam!

5. Varmrøkt laks og finsnittet vårløk

 

Varmrøkt laks sammen med litt vårløk er suverent i en mild asparges- eller spinatsuppe. I tillegg er det en rask måte å ordne en suppe med fisk uten å måtte koke en hel fiskesuppe.

🥄 FLERE SUPPETIPS: Enkel blomkålsuppe med 3 toppinger

 PRØV DEG FRAM

– Det er enkelt å lykkes med de ulike toppingene. Bare prøv deg fram med det du liker, så blir dette supert, forsikrer Anne Cathrine.


LEK DEG: Bruk gjerne Anne Cathrines toppinger som inspirasjon til å sette sammen smaker du liker. 

– Vær litt vågal. Prøv noe nytt, og husk at det gjerne blir best med litt ulike teksturer, tipser den populære matbloggeren, som driver ENEstående mat.

Ekstra gode blir de varme og fløyelsmyke suppene med litt knasende toppinger.

– Ei suppe uten krønsj blir fort kjedelig, slår Anne Cathrine fast.

Så si farvel til kjedelige supper, og slå deg løs!