7 nye måter å bruke appelsiner på

Appelsiner er en yndet ingrediens hjemme hos den populære kakebloggeren Kristine Illstad.

Hva kan du gjøre med den folkekjære appelsinen, annet enn å skrelle den og spise den i båter?

Svaret er uendelig mye, skal vi tro Kristine Ilstad, kake- og dessertbloggeren bak Det søte liv.

– Jeg leter stadig etter nye måter å bruke appelsinen på. Syren og friskheten den tilfører er nydelig i samspill med alle de mektige, kremete og søte smakene, forteller Kristine. 

Det er bare å la seg rive med: 

KRISTINES 7 FAVORITTOPPSKRIFTER MED APPELSIN

1. APPELSINSALAT


Foto: detsoteliv.no

Denne friske appelsinsalaten med yoghurtkrem er deilig etter et stort kjøttmåltid – som for eksempel påskelammet.

– Enklere blir det ikke! Skjær av skallet på appelsinene, del den opp i skiver og hell over søt honninglake. Topp med pistasjnøtter og et lite dryss kanel. Server med en supergod yoghurtkrem laget av tykk, gresk yoghurt og mild honning, frister dessertkjenneren.

>> Se oppskriften på appelsinsalat på bloggen til Kristine

2. CRÈME BRÛLÉE


Foto: detsoteliv.no

Du klarer vel en fransk klassiker til?

– Jeg synes crème brûlée smaker ekstra godt med appelsinsmak. Det får du enkelt ved å tilsette både presset saft og revet skall av appelsinene i røren. For å unngå bitterhet er det viktig å bare rive av det gule skallet, tipser Kristine.

>> Se oppskriften på Crème Brûlée på bloggen til Kristine

3. CRÊPES SUZETTE


Foto: detsoteliv.no

Crêpes suzette er kort og godt pannekaker flambert i appelsinsaus. En nydelig rett, synes Kristine.

– Dette er en klassiker som rett og slett må smakes. Så ikke la flamberingen stoppe deg. Det er enklere enn du tror!

>> Se oppskriften på Crêpes suzette på bloggen til Kristine

4. SICILIANSK APPELSINKAKE


Foto: detsoteliv.no

Den vakre italienske øya Sicilia er viden kjent for sine sitrusfrukter.

– Om du ikke har prøvd denne appelsinkaken fra Taormina er det jammen på tide. Den er nydelig, lett og porøs, lover Kristine. 

>> Se oppskriften på appelsinkake på bloggen til Kristine

5. LANGPANNEKAKE


Foto: detsoteliv.no

Det som gjør denne langpannekaken så saftig og god er all juicen. På toppen er det en deilig glasur.

Om du går tom for appelsiner, kan du bruke ferdigkjøpt appelsinjus.

>> Se oppskriften på langpannekake på bloggen til Kristine

6. APPELSIN- OG SJOKOLADEKAKE


Foto: detsoteliv.no

– Sjokolade og appelsin er en fantastisk kombinasjon! Prøv denne myke sjokoladekaken fylt med appelsinmarmelade. Den er fantastisk god, forsikrer kakeeksperten.

>> Se oppskriften på langpannekake på bloggen til Kristine

7. SJOKOLADE-PANNACOTTA MED APPELSINFILET


Foto: detsoteliv.no

Til slutt: Et generelt tips som passer til mye er å pynte med appelsinfileter.

– Bruk en skarp kniv og skjær skallet av appelsinene, og skjær deretter ut fruktkjøttet i fine fileter. Disse appelsinfiletene kan friske opp enhver dessert! Panna cotta med sjokolade for eksempel, vil løftes mange hakk med dette trikset. Pent blir det også!

>> Se oppskriften på panna cotta på bloggen til Kristine