Vegetarburger trenger ikke stå i skyggen av kjøttburgeren! Vegetarburger laget av sopp med masse godt tilbehør kan fort bli en ny burgerfavoritt!

Dette er en grensesprengende vegetarburger!

Ja, vi lover mye nå. Men når du setter tenna i denne burgeren, kommer du til å skjønne at det virkelig ikke er grenser for hva som kan gjøres kjøttfritt.

Noen ganger får man så lyst på en burger at man bare ikke klarer å la være – selv om man kanskje egentlig hadde sett for seg kjøttfri middag.

Ta en vegetardag!

Heldigvis kan du nå få begge deler! Denne vegetarburgeren fra Coop er laget av sopp, er nemlig så proppfull med umamismak at den lett kan forveksles med kjøtt.

– Burgeren er kjempegod! Rund, fyldig og med en god balanse mellom smakene, forteller kokk, rådgiver og stylist Ann Kristin Møsth Wang.

👇 Du finner Ann Kristins burgeroppskrift laget med Coop Vegetardag-burgere nederst i saken. 👇

SE OGSÅ: Coop bønne- og erteburger med ost og sylteargurk 

GJØR DET LETTERE Å SPISE GRØNNERE

Ann Kristin berømmer Coop for å ha utviklet den grønne burgeren.

– Jeg synes det er helt topp at de følger med på hva forbrukerne ønsker og leser tendensene i markedet, sier kokken.

For henne er det viktig å spise mer kjøttfritt både av hensyn til miljøet og helsen.

– Og når du kan spise et vegetarprodukt som fungerer like bra som en kjøttburger, blir dette enklere, legger hun til.

🌭 MER KJØTTFRITT?: Les om den overdådige pølsa med null kjøtt 🌭


TRE VARIANTER: Coop Vegetardag har tre burgere på menyen. Du kan velge mellom burger laget av grønne bønner og erter, rødbeter eller sopp. 

Burgere av rødbeter kan kjøpes i alle Extra-butikken, mens burgere av grønne bønner og erter og sopp fås i utvalgte Extra-butikker. 

ENKEL Å LAGE

Å lage soppburgeren er, som du kanskje har gjettet, ekstremt enkelt. Bare stek den etter anvisning på pakken, og topp med det du måtte ønske.

– Her funker det meste. Tar du utgangspunkt i en blanding av salt, søtt og surt, mykt og knasende, så er du garantert en vellykket kombo, tipser Ann Kristin.

Prøv for eksempel avokado, salat, spirer og litt rødløk – her snakker vi sunn middag altså!

💚 Les mer om Coop Vegetar-serien 💚


GÅR GOD FOR BURGER'N: Ann Kristin Møsth Wang driver Kampen Bistro i Oslo, og hun har fått smaken på kjøttfrie burgere! Foto: Per Sollermann 

BURGERBRØD-TIPS

Lyst til å få fram det aller beste i burgerbrødene? Del dem i to og bre litt smør på innsidene før du steker dem gylne og sprø i panna.

– Du kan også droppe burgerbrødene helt, og i stedet bruke to tykke brødskiver, et rundstykke, eller en lefse, tipser Ann Kristin.

Og vil du ha cheeseburger, er det bare å toppe med litt ost og sette burgerne under grillen før du smeller sammen brødet. Rødløken kan du hurtigsylte, da blir den ekstra god (se framgangsmåten nederst i saken).

Tenk, når selveste burgeren kan gjøres kjøttfri, da er det virkelig ikke grenser for hva som kan bli kjøttfritt!

SE OGSÅ: Rødbeteburger med fetakrem 


LEKRE LAG: Bruk gjerne et godt lag med hummus på burgeren. Det er en puré av moste kikerter, og er populært som tilbehør i Midtøsten. 

Oppskrift på Coop soppburger med hummus 

DETTE TRENGER DU: 

Coop Vegetardag-burgere 
Burgerbrød

Forslag til tilbehør:
Avokado
Syltet rødløk
Ruccola/hjertesalat
Spirer
Dressing
Hummus (kikertpuré)
Ost

SLIK GJØR DU: 

Stek burgerne etter anvisning på pakken, og legg på det tilbehøret du vil ha. Enklere blir det ikke!

Hurtigsyltet rødløk:
1. Skjær tynne skiver av rødløken, ha på litt salt og kna den litt slik at den blir myk. Ha den i en bolle og press en sitron eller lime over, og la den stå til resten av måltidet er ferdig.

2. Om du vil gi rødløken en sursøt smak kan du ha i en teskje sukker. Den syltede rødløken holder seg lenge i kjøleskapet, så dette kan du ordne god tid i forveien.

Enkel hummus: 

1 boks kikerter
1 fedd hvitløk
Salt, sitron og olje
Evt sesamfrø 

Ha kikertene i en blender med 1 fedd hvitløk, spe med litt vann slik at den får kremkonsistens. Smak til med salt og litt sitron. Hell over en god olje og strø sesamfrø over før servering. 

Hvit geitostdressing:

1 boks Snøfrisk kremost
1 ss yoghurt naturell
Litt salt og pepper
Bland ingrediensene og smak til med salt og pepper.