Dette er hemmeligheten bak klissete brownies

Bakeblogger Marie avslører hvor enkelt det er å lykkes.

– Det er jo det klissete som gjør brownies så syndig godt!

Bakeblogger Marie Roald har laget brownies utallige ganger med forskjellige oppskifter og har omsider funnet fram til den magiske formelen. Eller den ultimate oppskriften, om du vil.

– Den perfekte brownie-konsistensen er sprø utenpå og myk inni. Noen liker når midten nesten er helt rennende, slik som i svensk «kladdkaka», mens andre vil ha den bare litt fuktig. Jeg foretrekker en mellomting, forteller hun.

Hun elsker at det knaser sprøtt når hun biter inn i brownien, for ikke å snakke om den fyldige sjokoladen som smelter på tunga ...

Og det – det holder vi med henne i!

HEMMELIGHETEN ER ...

Men nok drømmerier – hvordan får vi disse herlighetene på bordet?

Klissete brownies er faktisk veldig enkelt.

Hemmeligheten ligger først og fremst i steketida, og at du bruker en form som har rett størrelse i forhold til mengden røre, forteller bakebloggeren.

Dessuten har Marie funnet en suksessfaktor til:

– Etter å ha prøvd en mengde ulike oppskrifter, har jeg lagt merke til at mengden mel i forhold til smeltet sjokolade også er uhyre viktig. Mye sjokolade og lite mel er det som sørger for den myke og kakete brownie-konsistensen, avslører kakefantasten.

LES OGSÅ: Den ultimate glasuren til gulrotkaka

IKKE OVERSTEK

Med andre ord: Så lenge du har rett oppskrift og følger steketida, vil du kunne lage klissete brownies så lett som bare det.

– Ja, her er det få fallgruver, men det er desto viktigere at du ikke oversteker browniene! Da blir veldig tørre og mister den klassiske myke, syndige konsistensen som er så god, sier hun.

Brownies er altså ikke kaka du skal la stå litt ekstra for å være sikker på at den er helt ferdig ...

Det er enkelt og raskt å slenge sammen brownies når søtsuget melder seg. Eller når det kommer uanmeldt besøk og du lettere panisk raider fryseren etter noe å servere og den er sørgelig tom ...

– Om du har alle ingrediensene i skapet, tar det kun 30 til 40 minutter fra du finner frem bakebollen til du har rykende ferske brownies foran deg, lover hun.

LES OGSÅ:  Fem bud for å naile seige brownie-cookies

FORT GJORT: Denne kan du ha på bordet under en time etter at uanmeldte gjester ringer på døra. Det spørs bare om de går igjen før den er tom ...

FINN DIN VARIASJON

Om du ønsker å variere oppskriften, foreslår bakeeksperten å tilsette noe ekstra i røra.

– Her er det godt med alt fra nøtter, tørket frukt og hakket hvit sjokolade til friske bær, salt karamell, eller til og med lakris, frister Marie, som driver bloggen The Vanilla Monologues

LES OGSÅ: Daimkake med gul krem tar kaka

SERVERES LUN

Aller best smaker browniene lune med pisket krem eller iskrem.

Jeg serverer dem ofte på filmkveld med jentene, og setter gjerne fram både is, karamellsaus, frukt, bær og hakket sjokolade så alle kan forsyne seg med det de liker best. Min favoritt er brownies med vaniljeis, salt karamellsaus, salte peanøtter og bringebær.

Nam!

Ble du frista nå? 

Klassisk brownie

Dette trenger du:

1 stor langpanne 

400 g usaltet smør
400 g mørk sjokolade 
50 g kakao
130 g hvetemel
700 g sukker
8 egg

Slik gjør du:

1. Smelt smør på lav varme. Hakk sjokoladen, ha i gryta og rør til smeltet. 

2. Sikt kakao og mel i en bolle, tilsett sukker og hell sjokoladeblandingen i. Visp til ei glatt røre.

3. Pisk inn egg og ha røra over i ei stor langpanne dekket med bakepapir.

4. Stek midt i ovnen ved 180 grader i 20-25 minutter. Kaka skal være litt myk i midten. Avkjøl på rist.