Ooooostesmørbrød!

Finnes det noe bedre enn et digg ostesmørbrød? Her snakker vi skikkelige ostesmørbrød, stekt i stekepanne. Yum!

Grilled cheese sandwich, også kjent som det gode gamle ostesmørbrødet, har kommet frem i lyset. Det skulle bare mangle! Vi snakker skikkelige ostesmørbrød, hvor det ikke er spart på noe. Det er noe med smeltet ost...

Her presenterer vi fire grilled cheese sandwicher utarbeidet i samarbeid med MELT Grilled Cheese. Slipp smaksløkene løs, og prøv noe for en hver. Her kan alle i familien finne hver sin favoritt av disse supre ostesmørbrødene, eller lage sin helt egen variant. 
OBS: Ikke glem at en skikkelig god grilled cheese sandwich stekes med tålmodighet for å oppnå best resultat og en sprø skorpe. Vi lover; det er det verdt!

GRYTIDLIG

Dette trenger du (1 porsjon):

2 skiver mellomgrovt brød
5 skiver Jarlsberg
100 g karamellisert løk
2 ss finkuttet vårløk
1 egg
50 g usaltet smør
Salt og pepper

Slik gjør du det:

KARAMELLISERT LØK:

2 løk
2 ss solsikke olje
2 ss usaltet smør
1/4 ts salt
1 ts rødvinseddik

Slik gjør du:

1. Kutt løk i skiver og sett en kjele/stekepanne på medium- pluss temperatur. Ha i olje og smør i pannen og stek løken på forsiktig varme til den skifter farge (karamelliseres). Smak til med salt og eddik.

2. Stek et speilegg og topp med salt og pepper.

3. Smør undersiden av skiven med smør og legg på 3 skiver med Jarlsberg. Bygg på med den karamelliserte løken, vårløk og speilegg. Topp det hele med resten av osten og en skive brød med smør på oversiden på toppen.

4. Stekes i en stekepanne på medium pluss varme.

5. Snu ostesmørbrødet, og legg gjerne litt press på smørbrødet ved hjelp av en stekespade. Nytes med det samme!

KLASSIKEREN

Dette trenger du (1 porsjon):

2 skiver valgfritt brød
4 skiver cheddar
1 ss grov sennep
2 skiver skinke
50 g smør

SLIK GJØR DU:

1. Skjær brødskiver. Smør så en side av begge skivene med smør og snu skivene slik at smørsiden vender ned.

2. På den ene skiven fordeles den grove sennepen utover. Legg deretter to skiver cheddar og to skiver skinke på. Topp så med to nye skiver cheddar og den siste brødskiven - med smørsiden opp. 

3. Nå er det klart til steking! Stekes på medium pluss varme. Snu ostesmørbrødet når du har fått en gyllen overfalet på undersiden, og press smørbrødet med i stekepannen ved hjelp av en stekespade.

SERVERINGSTIPS: Server gjerne med frisk salat for et grønnere alternativ!

 

ITALIENEREN

Dette trenger du (1 porsjon):

2 skiver loff
1/2 fersk mozzarellaost
3 skiver italiensk salami
2 skiver manchego
50 g usaltet smør
Salt
Pepper


SLIK GJØR DU:

1. Skjær opp to brødskiver med loff. Smør undersiden av den ene skiven og vend om.

2. Del mozzarella i skiver og fordel osten slik at det dekker hele brødet. Strø over salt og pepper.

3. Legg så 3 skiver med salami og topp det med manchego. Legg over siste skiven med brød og ha smør på toppen. 

4. Stekes på medium pluss varme. Snu ostesmørbrødet når du har fått en gyllen overfalet på undersiden, og press smørbrødet ned i stekepannen ved hjelp av en stekespade. Buon appetito!
SERVERINGSTIPS: Server gjerne med en frisk salat av tomat, rødløk og en god olivenolje!

JUNIOR 

Dette trenger du (1 porsjon):

2 skiver loff
4 skiver cheddar
2 skiver skinke
50 g smør

Slik gjør du: 

1. Smør en side av begge skivene med smør. Legg så smørsiden ned, ha på to skiver cheddar, 2 skiver skinke. topp med 2 skiver cheddar og siste brød- skiven ( smørside opp).

2. Stekes på medium pluss varme.

3. Snu ostesmørbrødet når du har fått en gyllen overfalet på undersiden, og press smørbrødet ned i stekepannen ved hjelp av en stekespade.