Peanøttkrem lager du på bare få minutter! Peanøttkrem er fantastisk som tilbehør til en asiatisk nudelsalat, sommerruller eller satayspyd.

Asiatisk nudelsalat med peanøttkrem er digg!

Den ser beskjeden ut. Men det er faktisk peanøttkremen som er smaksbomba her!

Ja, vi trenger litt eksotiske innslag i julestria også!

Peanøttkremen kan du for eksempel bruke som tilbehør til en fargerik og frisk asiatisk nudelsalat, som vi har gjort her. 

Du trenger bare å finhakke peanøtter og blande med søt chilisaus, grønn chili og limesaft. Det tar kun noen få minutter, og betyr så mye for resultatet!

Peanøttkremen er rett og slett en super snarvei til masse godt. Den får nemlig det meste til å smake bedre – og mye mer spennende.

Prøv den for eksempel til sommerruller, satayspyd, blandet sammen med nudler eller i en salat, som den vegetariske nudelsalaten i oppskriften under.

🥄 I DET ASIATISKE HJØRNET?: Her er ekspressversonen av Tom Yum

🌶️ FARGE- OG SMAKSEKSPLOSJON

Denne salaten består av mango, hjertesalat, sukkererter, vårløk, koriander, chili, nudler og rødkål smaksatt med en herlig asiatisk dressing – og peanøttkremen, selvfølgelig. Vi snakker rett og slett om en frisk og lekker eksplosjon av farger og smaker.

Den asiatiske nudelsalaten gir deg en tjuvstart på smaken av jul allerede nå, uten at det krever mer enn en halvtimes jobb fra deg. Dette er med andre ord en helt genial middag å ha på lur i julestria.

Retten er for øvrig helt uten kjøtt. Til glede for alle vegetarianere, men antakelig også kjøttelskere – det blir jo uten tvil nok kjøttmat i tida som kommer ...

LES OGSÅ: Slik lager du grovt peanøttsmør med bare én ingrediens 


PERFEKT MATCH: Salaten er fargerik og god, men peanøttkremen ved siden av gjør den enda bedre ... FOTO: Nussara Guldberg

Oppskrift på asiatisk nudelsalat med peanøttkrem og rødkål

DU TRENGER (TIL 4 PERSONER):

1 pk. nudler
1 mango
1 hjertesalat
1 pk sukkererter
2 vårløk
1 bunt koriander
300 g rødkål
1 rødløk
0,5 ts salt
0,5 ss limesaft
1 rød chili
1 granateple

DRESSING:
0,5 dl
soyasaus
0,5 dl søt chilisaus
1 ss finhakket frisk ingefær
2 fedd hvitløk, finhakket
2 ss olivenolje
1-2 ss limesaft

PEANØTTKREM:
2 dl
salte peanøtter
1 ss søt chilisaus
Litt limesaft
1 grønn chili

SLIK GJØR DU: 

1. Kok nudlene som beskrevet på pakken og avkjøl i kaldt vann.

2. Skjær mango i biter og finsnitt hjertesalat, sukkererter, vårløk og koriander. Bland alle ingrediensene. Finhakk rødkålen og skjær rødløk i tynne skiver.

3. Ha over salt og limesaft og «masser» inn i i kål og løk slik at det «faller sammen». La det stå et par minutter.

4. Bland inn skiver av chili og granateplekjernene med saften av granateplet.

5. DRESSING: Bland sammen alle ingrediensene til dressingen.

6. PEANØTTKREM: Finhakk peanøtter (evt. i kjøkkenmaskin), og smak til med søt chili, limejuice og finhakket grønn chili.