Avokadoegg med bacon og urter.

Avokadoegg er trendfrokosten som tar av!

Lun kremet avokado med stekt egg og sprøstekt bacon – kan du be om mer? Det kan du, men du kommer neppe til å gjøre det ...

Har du lyst på en ny og spennende måte å spise folkefavoritten avokado og egg på? Da må du prøve avokadoegg!

– Dette er en utrolig morsom helgefrokost – perfekt å diske opp med når du vil ha noe ekstra, men ikke vil bruke masse tid på kjøkkenet, forteller matblogger Siv Melbye.

Alt du trenger å gjøre er nemlig å dele en avokado i to, ta ut steinen, helle et egg i hvert hull og bake i ovnen til egget er passe stekt. Det hele tar rundt 15 minutter. Og det er det vel verdt når det blir så lekkert som dette:

– VIRKET RART MED AVOKADOEGG

Siv innrømmer at hun var litt skeptisk til å bake egg i en avokado, men det er ikke uten grunn at det bugner med bilder av trendfrokosten på Pinterest.

– Jeg syntes det virket som en litt rar rett, men det så samtidig så fristende ut at jeg bare måtte prøve det, forteller matfotografen og -stylisten.

Det bakte avokadoegget toppet hun med sprøstekt bacon, parmesan og urter, og siden har hun ikke sett seg tilbake.

– Det smakte altså SÅ godt! Jeg var solgt fra første skje. En skikkelig wow-opplevelse, faktisk, forteller hun.

LES OGSÅ: Aha! Det er altså slik du lager en avokadorose!

VELG DE STORE: Når du kjøper avokado, gå for de største, da blir det mer plass til egg!

VARM AVOKADO, ER DET GODT?

Mange er muligens skeptisk til å spise varm avokado, men det er det ingen grunn til, forsikrer Siv.

– Når avokadoen blir varmet opp, får den nemlig en fantastisk deilig kremet konsistens, forklarer hun.

Den milde og fete avokadosmaken passer ypperlig sammen med egget og det salte og sprøe baconet på toppen.

🍞 LES OGSÅ: 12 avokadopålegg som vil revolusjonere brødskiva!

SNADDER: Bacon hører liksom til helgefrokosten. Eller dagen derpå ...

PERFEKT HELGEFROKOST 

Vi snakker rett og slett en god start på dagen. Gjerne «dagen derpå», kanskje med noen dråper tabasco eller en sprut srirachasaus på toppen.

– Her får man også i seg god næring. Egg inneholder jo blant annet mye proteiner og en rekke vitaminer, mens avokado har masse av det gode fettet, sier hun.

Til avokadoegget liker Siv å servere godt brød og litt majones.

– Og veldig gjerne et glass iskald melk. Med isbiter faktisk! smiler Siv, som driver nettsiden Sensiblerie

GÅ FOR EN STOR AVOKADO

Veldig lite kan gå galt når du skal lage avokadoegget, men bruk helst en stor avokado, slik at det er godt med plass til egget. Og bruk gjerne små egg, da renner det ikke så lett over, tipser Siv.

– Hullet som steinen satt i må gjerne også gjøres litt større. Om du vil bevare eggeplommen, kan det dessuten være lurt å knekke egget i en egen liten bolle før du heller det over i hullet.

🥓 OG HVIS DU TRENGER DET: 4 nye måter å bli enda mer avhengig av bacon på!

🍳 Oppskrift på Sivs avokadoegg 🍳

DU TRENGER:

1 stor avokado, delt i to
4 strimler bacon
2 egg (små)
Salt og pepper

Valgfri topping og tilbehør:
Urter
Parmesan
Majones
Rundstykke/godt brød

SLIK GJØR DU: 

1. Sett stekeovnen på ca 225 grader og legg bakepapir eller aluminiumsfolie på et stekebrett med litt olje på. 

2. Skjær av en liten del av avokadoen på hver side, slik at den står stødig både på stekebrettet og tallerkenen. Del avokadoen, og utvid hullet der stenen satt littegrann.

3. Knekk et egg i en liten bolle, slik at du ser omtrent hvor mye det kommer til å romme i avokadoen. Utvid hullet om nødvendig. Bruk en skje til å føre egget over i avokadoen.  

4. Ha over salt og pepper og stek i ovnen i 7-10 minutter, eller til eggehviten har stivnet. Jeg foretrekker gjerne en litt rennende plomme. 

5. Stek bacon sprøtt og kutt opp i små biter, gjerne sammen med litt urter. 

6. Ta avokadoeggene ut av ovnen, legg dem på en tallerken og dryss over bacon og urter. Strø gjerne også over litt parmesan og server med godt brød og majones.