Blomkålsuppe er en mild og nydelig suppe, og med krydret chorizo og sprøstekte kamskjell som smakskontrast, blir dette faktisk et eventyr av ei suppe!

God grunn til å bli "suppehue": Blomkålsuppe med kamskjell og chorizo

Hvis du synes denne suppa ser god ut på bildet, bare vent til du har den rykende og duftende foran deg! Blomkålsuppe med kamskjell og chorizo må bare oppleves.

Blomkålsuppe er så mild og nydelig at den faller i smak hos de aller fleste. Men helt uten noe ekstra stæsj kan den nok bli litt vel snill og kjedelig ...

Her trengs det noe med litt ekstra smak, og kamskjell og chorizo er en særdeles vellykket kombo.

Spansk pølsekrutt

Siden suppa har så mye sødme og er så rund i smaken, er det ekstra godt med noe salt. Du kan godt bruke bacon eller spekeskinke, men hvis du vil ha litt ekstra krutt i smaken, kan vi anbefale chorizopølse.

Chorizo kommer opprinnelig fra Spania og er vanligvis laget av svinekjøtt og masse godt krydder. Rødfargen kommer fra tørket og røkt paprika, og når den er stekt kommer de sterke, gode smakene enda bedre fram.

🦀 PRØV OGSÅ: Hjemmelaget sushi med krabbe 
... og har du først krabbe i huset: Krabbekaker med asiatisk vri 🦀

Kunsten å steke kamskjell

Kamskjell smaker også ekstra godt når de har fått noen sekunder i stekepanna. Når du steker kamskjell, er det viktig å ikke la dem steke for lenge! Da blir de nemlig seige.

Kamskjellene skal stekes på høy varme – ikke mer enn 20-30 sekunder på hver side. Da får du en fin, sprø stekeskorpe, og kamskjellene er fremdeles fine og spenstige i konsistensen. 

TIPS! Laks i ertesuppa er en perfekt kombo 🍵


SUPPETIPS: For en litt fyldigere suppe kan du ha i litt fløte eller créme fraîche. Og litt grønt på toppen gjør seg alltid!

Blomkålsuppe med kamskjell og chorizo 

DU TRENGER (til 4 personer):
1
blomkålhode
2 ss olivenolje
1 liten løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
7 dl kyllingkraft
1 ts finhakket, frisk timian
Salt og pepper

1 ss smør
12 kamskjell
100 g chorizo i skiver

SLIK GJØR DU:

1. Hakk løk og hvitløk og surr på medium varme i ei gryte med olivenolje.

2. Del blomkålhodet og finhakk det. Ha det i gryta og hell på kraft. Tilsett timian. Kok opp og la småkoke i 15 minutter til blomkålen er mør.

3. Kjør suppa glatt med en stavmikser eller blender. Smak til med litt salt og pepper. Du kan tykne suppa med fløte, da blir den mektigere.

4. Stek chorizoskivene i panna.

5. Du kan også lage et lite rutemønster på toppen av kamskjellene. Ikke skjær dypt. Stek kamskjellene i smør på høy varme i ca. 20 sekunder på hver side, til du får en fin skorpe.

6. Server suppa med kamskjell og skiver av chorizo. Pynt med mer frisk timian.

Oppskrift: Helle Øder Valebrokk