Se, tacolefsene kan bli til søte chimichangas!

Har du tacolefser, kremost og jordbær, er du kun få steg unna et lekkert fat med søte chimichangas.

Du! De lefsene fra fredagstacoen – ble det noen til overs der, eller?

Noen som bare ligger og slenger og kun tar opp unødvendig plass i kjøkkenskapet? 

I så fall kan du lage en dessertversjon av Chimichanga! 

– Rett og slett vanvittig godt. En syndig eksplosjon av søtt, friskt og kremet, med et sprøtt og knasende ytre og et silkemykt indre, frister matstylist og fotograf Siv Melbye fra matbloggen Sensiblerie.

Chimi-hva-for-noe? spør du kanskje du.SE OGSÅ: Slik lager du churros med sjokoladedip

TAR KUN 20 MINUTTER Å LAGE

Chimichanga er kort fortalt en fritert burrito som vanligvis er fylt med kjøtt, ris og ost. Men den kan også lages som en dessertversjon, og fylles med kremost og jordbær før den friteres og rulles i sukker og kanel. 

Siv lover samtidig at retten er både enkel og rask å lage:

– Jeg tipper at det tar kun 20 minutter å lage seks til åtte chimichangas.

Alt du trenger å gjøre er å fordele kremost og jordbær i tortillalefsene, pakke de som en burrito og fritere, før de til slutt rulles i sukker og kanel.

LITT SUNNERE?

For enklere tilberedning og et sunnere resultat, kan du ovnsbake istedenfor å fritere.

– Du legger bare de fylte lefsene på en bakepapirkledd plate og steker på 180 grader i cirka 5-7 minutter på hver side, forteller Siv.

Det eneste problemet du vil få er at sukkerblandingen neppe vil feste seg på utsiden av chimichangaene når de er bakt. Derfor må du pensle de med sukkervann før de rulles i kanel og sukker, forklarer oppskriftsutvikleren.

PERFEKT FESTMAT 

– Chimichangas er en enkel måte å imponere gjestene på. Bare pass på å lage dem rett før servering, så unngår du at de blir kalde og soggy, tipser matbloggeren.

For å løfte chimichangaene noen ekstra hakk serveres de aller helst med en kule vaniljeis:

– Du kan også bruke det meste av bær, eple, pære eller banan – ja, til og med sjokolade vil smake himmelsk her. Gjerne i kombinasjon med for eksempel jordbær, foreslår Siv.

LES OGSÅ: Den ultimate glasuren til gulrotkaken

CHIMICHANGAS MED JORDBÆR

DETTE TRENGER DU:

6 tortillalefser, hvete
2 dl jordbær
100 g smørost
1 dl sukker
1 ss kanel
Frityrolje

SLIK GJØR DU:

1. Smør 1 ss kremost i midten av tortillalefsen. Kutt 3-4 jordbær i skiver og legg oppå kremosten. Rull tortillalefsen som en burrito og fest evt. endene med en tannpirker slik at den blir helt tett.  

2. Når alle lefsene er rullet, blander du sukker og kanel i en bolle og setter til side. Gjør klar en tallerken med et par lag tørkepapir.  

3. Ha frityrolje i en kjele (la det være minst 5 cm igjen til toppen av kjelen) og varm opp på middels varme til den når ca. 180 grader.  

4. Ha i et par av chimichangaene om gangen og fritér til de blir gylne. De er ferdige i løpet av et par minutter. Snu dem etter behov, slik at de stekes jevnt. Ikke friter for mange chimichangas på en gang – da kan oljen i kjelen bli for kald. 

5. Legg de ferdigfriterte chimichangaene på en tallerken med tørkepapir og la de ligge i ca. 1 min før du ruller dem i sukker- og kanelblandingen. Gjenta stekeprosessen og fjern alle tannpirkere før servering. 

6. Topp gjerne med ferske jordbær og server umiddelbart!