Disse uimotståelige sjokoladekjeksene rekker du (nesten) å lage før du har fått åpnet kjekspakken fra butikken.

Vaffeljernet kan brukes til så utrolig mye mer enn steking av vafler. Du kan for eksempel lage falafel i vaffeljernet og du kan lage hamburger i vaffeljernet

Men glem hamburgere og falafel. Årets desidert beste nyhet, er at du kan lage cookies i vaffeljernet på ti minutter.

Du behøver kun å blande alle de tørre ingrediensene med de våte, og vips er deigen er klar til steking.

Sjokoladekjeksene trenger bare halvannet minutt i vaffeljernet før de er ferdige og klare til å spises.

Server gjerne med pisket krem eller favorittiskremen – eller et dryss med melis. 

Dette trenger du:

2 - 3 dl hvetemel

1,25 dl brun farin

0,75 dl sukker

1,25 dl tørket kokos

1 egg

1,25 dl smeltet smør

1 ts vaniljesukker

1/2 ts salt

1 krm bakepulver

1 plate kokesjokolade, grovhakket

Slik gjør du:

1. Smelt smøret og la det avkjøle seg litt.

2. Bland alle de tørre ingrediensene unntatt sjokolade i en stor bakebolle. Start med 2 dl hvetemel. Tilsett de våte ingrediensene, og bland godt. Tilsett eventuelt mer hvetemel til deigen er fast, men klebrig.

3. Strø sjokoladen over, og bruk hendene til å forsiktig blande det godt inn i deigen.

4. Rull deigen i små kuler på cirka 1 ss, og legg dem klare på for eksempel en tallerken.

5. Legg tre og tre kuler i et varmt vaffeljern, og stek i cirka halvannet minutt. Legg de stekte kjeksene til avkjøling på en bakerist. Fortsett til all deigen er brukt opp.

6. Server gjerne med pisket krem eller iskrem. Nam!


Foto: Hampus Lundgren

Sulten på mer? Se hvordan du kan lage karameller i mikrobølgeovnen på 7,5 minutter.