Foto: Maria Tveiten Helgeby

Crepes fra Tokyo er sannsynligvis de kuleste pannekakene i verden

Pannekaker med sukker og blåbærsyltetøy er bare SÅ last year. Crepes à la Tokyo tar pannekaker til et helt nytt nivå!

Crepes, eller pannekaker, er kanskje ikke det første man assosierer med Tokyo. Men byen er stappfull av utsalgssteder som selger de mest overdådige crepes-ene du kan tenke deg. 

Gaten Takeshitadori i ungdomsstrøket Harajuku renner spesielt over av små pannekakeboder. Flere av stedene har utstillingsvegger med finurlig detaljerte modeller av pannekakene og alt det forskjellige man kan fylle dem med - det være seg krem og mango, eller tunfisk, salat og egg.

Inspirert av de fabelaktige Tokyo-pannekakene, har vi laget vår egen variant som er fylt med krem, frisk frukt, sjokoladesaus og tutti frutti-strøssel. Du kan vatte på med akkurat det du vil av fyll. Det er for eksempel kjempegodt å lage et pannekake-kremmerhus av bananskiver, sjokoladeis, peanøtter og sjokoladesaus.

For at pannekakene skal tåle å holde så mye fyll som mulig uten å revne, er røren litt annerledes enn den typiske norske pannekakerøren. Pannekakene er tynnere, litt mer slitesterke, og skal helst ha en ganske sprø kant. Kanten er med på å holde fyllet på plass når pannekaken ettehvert blir rullet til et kremmerhus.

Lyst på litt sunnere snack? Du kan lage sunn bananis med kun 4 ingredienser. 

Dette er med andre ord en pannekake som passer best som dessert eller en veldig overdådig helgefrokost. Eller kanskje som et smakfullt, søtt og friskt alternativ til bursdagskake på senga? 

Crepes med krem og sjokoladesaus


Foto: Maria Tveiten Helgeby

Dette trenger du (4 porsjoner):

80 gram hvetemel

1 ss maizenna

2 egg

2 ss sukker

2 ss smeltet smør

140 ml melk

Olje, til steking

Topping:

2 dl kremfløte

Banan

Jordbær

Kiwi

Tutti frutti-strøssel

Sjokoladesaus

Slik gjør du:

1. Sikt hvetemel og maizenna tre ganger gjennom en finmasket sil. Bland melblandingen med de øvrige ingrediensene, og bland godt til en jevn røre. Dekk bollen med plastfolie, og la stå i 30 minutter i romtemperatur.

2. Pensle en non-stick-panne med litt rapsolje - det skal kun være et svært tynt lag. Hell akkurat nok røre i pannen til at du klarer å dekke hele bunnen ved å vende på pannen. Stek dem på middels varme i noen minutter på den ene siden, snu den, og stek noen sekunder til. De skal være myke, men gjerne litt sprø langs kanten. Det er viktig at disse pannekakene blir svært tynne slik at de er enkle å rulle etterpå. Legg de ferdige pannekakene til avkjøling på en bakerist.

3. Pisk krem, og fyll en sprøytepose med en stor stjernespiss. Del frukten i tynne skiver. 

4. Sprøyt kremen i en «V» som på bildet under. Bruk eventuelt en skje til å legge det i samme V-form.


Foto: Maria Tveiten Helgeby

5. Dekk den ene kremstripen med tynne skiver frukt, og hell rikelig med sjokoladesaus over. Du kan eventuelt droppe sjokoladesausen, eller bytte den ut med for eksempel syltetøy, karamellsaus eller jordbærsaus. Det er forøvrig viktig å ikke overfylle pannekaken, siden det gjør den vanskeligere å rulle etterpå.


Foto: Maria Tveiten Helgeby

 6. Brett den ene halvdelen over kremen og frukten som på bildet under. Brett den lille delen til høyre for fyllet over fyllet, og rull videre til du har et pannekake-kremmerhus. 


Foto: Maria Tveiten Helgeby

 7. Pakk gjerne pannekakene inn i kremmerhus av papir for å gjøre det enklere å spise. Serveres umiddelbart. 


Foto: Maria Tveiten Helgeby

Legg gjerne ut et bilde av din Tokyo-pannekake på Instagram, og tagg det med #LevSmartere.