Kjendisbakerens ultimate glasur til gulrotkaken

Kjendisbakeren har funnet ut hvordan du lager den aller beste glasuren til gulrotkaken – og den inneholder ikke et eneste gram melis.

 De fleste bruker melis når de skal lage smørkrem. Men spør du meg, er melis roten til alt ondt når det kommer til smørkrem. Den gjør nemlig at glasuren blir kornete, og gir en dårlig konsistens i munnen.

Det forteller «kjendisbakeren» Fredrik Solbakk Andersen, kjent fra det populære TV3-programmet ‹‹Hele Norge baker››.

Denne erkjennelsen satte i gang bakebloggerens jakt på en alternativ måte å lage det aller beste på gulrotkaka – nemlig glasuren. Tonnevis med smørkrem senere har bakebloggeren endelig funnet den ultimate metoden.

Han avslører med glede hemmeligheten bak perfekt glasur til gulrotkaken!  

START MED ITALIENSK MARENGS

Og hemmeligheten har italienske røtter:

– Ta utgangspunkt i en italiensk marengs når du skal lage smørkremen. Det gir en helt fantastisk konsistens! Glasuren blir mye glattere og luftigere – ja, den rett og slett smelter på tungen, jubler Fredrik.

Kakefantasten lover at hans versjon ikke oppleves like tung som andre smørkremer. Ikke rart den er blitt en hit på bloggen hans Let’s Bake.

– Jeg har fått mye skryt fra folk som sier at min glasur ikke er så kvalmende som andre gulrotkakeglasurer, og alle er enige med meg i at konsistensen er fantastisk, smiler han.

ALLER BEST MED MELANGE

Det er flere fordeler ved å bruke Melange i smørkremen, forteller Fredrik: 

– Margarinet gjør kremen mer stabil siden den tåler høyere temperaturer enn smør. I tillegg er Melange mykere, så det går raskere å romtemperere og få det klart til å blandes inn i glasuren. Margarin gir dessuten ofte et saftigere resultat, utdyper bakeeksperten, som selv ofte bruker margarin i kaker og bakst.  

STEG FOR STEG TIL PERFEKT GLASUR

Så hvis det frister med saftig gulrotkake med en fløyelsmyk krem som smelter i munnen: Her forklarer Fredrik steg for steg oppskriften på den himmelske gulrotkakeglasuren: 

Se oppskrift gulrotkakebunnen nederst i saken👇

DETTE TRENGER DU:


150 gram eggehvite
300 gram sukker
75 gram vann
1 vaniljestang (kun frøene)
500 gram Melange
300 gram kremost (ikke light-versjoner)

SLIK GJØR DU:

Steg 1


Pisk eggehviter med 20 gram av sukkeret til det blir til en marengs som danner stive topper. Husk å bruke hundre prosent rent utstyr, og eggehviter fullstendig uten eggeplomme eller skall. 

Steg 2


Mens du pisker marengsen koker du opp vann og sukker til det når 120 grader.

Steg 3


Hell deretter den varme sukkersirupen over i bollen i en tynn stråle mens maskinen går. Pisk til marengsen er kald.

Steg 4


Skrap ut frøene av vaniljestangen og pisk disse godt inn i marengsen. Tilsett deretter Melange i terninger litt etter litt.


Siden det er vann i marengsen, kommer kremen nå til å skille seg – men bare fortsett å pisk til den samler seg igjen!


Steg 5


Når alt er godt blandet sammen, tilsetter du kremosten og vender den inn med en slikkepott til den er godt blandet inn i kremen. Ikke bruk maskin til dette, da kommer det til å skille seg!

Steg 6

La kakebunnen avkjøle seg ordentlig før du begynner å bre glasuren på toppen. Kremen vil smelte dersom bunnen er for varm!

Steg 7 

Topp om ønskelig kaken med granateple og hakkede valnøtter. Nå gjenstår det kun en ting: Spis kaken – og nyt den fløyelsmyke glasuren som smelter på tungen! 

SAFTIG GULROTKAKE I LANGPANNE 

DETTE TRENGER DU TIL KAKEBUNNEN:

Til langpanne.

6 romtempererte egg
480 gram sukker
450 gram hvetemel
3 ts natron
3 ts bakepulver
750 gram revet gulrot
400 gram flytende Melange
1 ½ ts kardemomme

SLIK GJØR DU:

1. Pisk egg og sukker til eggedosis. Start på lav hastighet, og pisk i 5 -7 minutter. Skru hastigheten opp til medium og pisk i 7 minutter ti  Eggedosisen skal være tykk og blank.

2. Mens du pisker eggedosis blander du flytende Melange med revet gulrot.

3. Sikt mel, kardemomme, bakepulver og natron, og vend dette forsiktig inn i eggedosisen i flere omganger.

4. Til slutt vender du inn revet gulrot blandet med flytene Melange.

5. Når alt er forsiktig blandet sammen, fordeler du røren i en langpanne smurt med Melange eller dekket med bakepapir. Stek i ca. 40-50 minutter på 175 grader. Den er klar når en grillpinne i tre komme ren ut, uten små kakesmuler.

Foto: Alle foto er tatt av Maria Bondeson/Marias Salt & Søtt