Denne brødpizzaen er lynrask å lage

Sivs nyvinning på pizzafronten er superenkel og tar kun en halvtime å tromme sammen.

-Ta et lyst brød, kutt to til tre centimeter dype ruter i brødet, fyll med ost, pepperoni og smør, stek i ovnen, så er det bare å rive av biter som du dypper i pizzasaus, forklarer matblogger Siv Melbye.

Du finner oppskriften på Sivs pizzabrød lenger ned i saken.

ETTER SKOLETID?

-Den er kul å se på, man bestemmer favorittsmaken og man slipper hele prosessen med å lage deig. Digg! jubler matbloggeren.

Om verdens enkleste pizza skål kåres, vil Sivs pizzabrød definitivt seile opp blant favorittene. Dette er altså noe skolebarn enkelt kan lage selv – ergo snakker vi her en mulig hit etter skoletid. 

-Det er fint lite som kan gå galt når du lager dette. Det eneste du må passe på er at du ikke kutter helt igjennom brødet. Det kan også være lurt å holde det litt sammen når du kutter rutene, og pass på at du får fyllet, og da spesielt osten, godt nedi mellomrommene, tipser matbloggeren. 

LES OGSÅ: Har du hørt om fransk baguettepizza?

ESTETISK OG LETT Å DELE

Ideen til pizzabrødet kom Siv på en dag hun laget hvitløksbrød.

-Det slo meg at her kan jeg jo bare legge til litt ost og annet godt og få en veldig god pizza ut av det, smiler hun.

Resultatet er en blanding av ostesmørbrød og pizza.

-Jeg synes pizzabrødet er veldig estetisk, og derfor også supert å servere til forrett eller snacks på fest. Enkel å dele er den også! 

VARIASJONER

Pizzabrødet kan du selvsagt fylle med alt du liker på en pizza.

-En av mine favoritter er å toppe med forskjellige ostetyper, parmaskinke og ruccola. Da steker du den bare som i oppskriften og legger oppå parmaskinke og ruccola når den er ferdig. Jeg er også ekstremt glad i sopp og salami på disse pizzabrødene.

LES OGSÅ: Så luftige kan hamburgerbrødene bli!

Sivs pizzabrød med ost og pepperoni

DU TRENGER: 

1 stk surdeigsbrød
1 glass pizzasaus
200 g revet ost 
100 g smør
1 ss urter
1 fedd hvitløk
Skivet pepperoni

SLIK GJØR DU: 

1. Sett ovnen på 200 grader.

2. Skjær brødet i rutemønster ca 2,5-3 cm dypt. 

3. Smelt smør og ha i hakkede urter og presset hvitløk.

4. Hell i urtesmør og pizzasaus og press ned ost og pepperoni i mellomrommene.

5. Legg pizzabrødet på en stekeplate med aluminiumsfolie og pakk brødet inn i dette. 

6. Stek brødet midt i ovnen i 20 min. Ta ut brødet og pakk av folien og fortsett å steke i 10 min.

7. Ha pizzasaus i en skål og server pizzabrødet.