Kiwikake er både saftig og friskt – og veldig enkel å lage. Med sjokoladeganache til blir den uimotståelig. Her er den nye versjonen av kiwikake!

– Denne kiwikaka er kjempegod!

Nå er kiwikaka også enda bedre enn før. Kokken har nemlig laget en egen vri som det bare er å glede seg til ...

Husker du kiwikaka som ofte var i butikkhyllene «før i tiden»? Det på tide å dra den saftige, fruktige og gode kaka frem fra glemselen – det fortjener både du og den!👏

– Det er alltid artig å prøve å kopiere en ferdiglaget kake, og jeg må si at resultatet ble rimelig bra, sier kokk, stylist og rådgiver Ann Kristin Møsth Wang, som har utviklet oppskriften på kiwikaka.

Det er bare å glede seg!

LES OGSÅ: Dette er kanskje verdens enkleste kake 

👇 Ann Kristins oppskrift på kiwikake finner du nederst i artikkelen. 👇

SUPERENKEL KAKERØRE

Dette er en utrolig enkel kake å bake. Bare bland sammen kakerøra, vend inn kiwi i biter og hell i en smurt form. Så er det bare å sette kaka i ovnen.

Når den er ferdigstekt, dekker du den med et nytt element, nemlig sjokoladetopping!

– Jeg kan love at det kommer til å smake kjempegodt, sier Ann Kristin, som driver Kampen Bistro i Oslo.

🍋 FLERE FRUKTIGE SMAKER?: Prøv en deilig sitronmarengspai 🍋


VISSTE DU AT ... : Kiwi er en god kilde til vitamin C? Det trenger vi jo ekstra av midtvinters i Norge.

LAG TOPPING ELLER BRUK FERDIGSAUS

Kiwikaka blir ekstra god om du lager toppingen selv. Her er det brukt sjokoladeganache, som rett og slett er det franske fagutrykket for en blanding av sjokolade og fløte.

– Ikke la deg skremme av kokkespråket. Dette er virkelig mye enklere å lage enn det høres ut. Bare kok opp fløte og rør inn finhakket sjokolade, og vips – så har du sjokoladeganache, forklarer kokken.

Vil du ha det enda enklere, kan du rett og slett kjøpe ferdig sjokoladesaus. Det funker også fint!   

Husk å oppbevare kaka kjølig, så holder den seg i flere dager. Kos deg!

PRØV OGSÅ: Banankake med dulche de leche 🍌


FIN I FORM: Siden kaka stekes i form, er det bare å helle over sjokolade når den er avkjølt – så er den fiks ferdig. 

Oppskrift på kiwikake 

DU TRENGER:
300 g
hvetemel
2 ts bakepulver
3 egg
200 g sukker
150 g yoghurt naturell
1 dl vegetabilsk olje
5 kiwi + et par til pynt
1 ss hvetemel

Sjokoladeganache:
2 dl
kremfløte
200 g mørk sjokolade

SLIK GJØR DU:

1. Sett stekeovnen på 180 ˚C på over- og undervarme. Smør en brødform, ca. 10 x 30 cm med litt olje. Dryss lett over med mel.

2. Skrell og del kiwiene i små terninger, og legg bitene i et dørslag slik at de får rent litt av seg. Sikt mel og bakepulver i en bolle og sett til side.

3. Ha egg og sukker i en stor rørebolle og pisk det godt med en mikser i 5-10 minutter, til du har en luftig og blek masse.

4. Tilsett yoghurt og olje og pisk videre, litt roligere, slik at du ikke «slår ned» volumet. Tilsett mel og bakepulver og bland veldig forsiktig, til akkurat nok blandet.

5. Ha kiwibitene i en bolle, dryss over 1 ss hvetemel og rør inn melet.

6. Bland forsiktig inn kiwibitene i kakerøra og hell den over i den smurte formen.

7. Stek i 30-40 minutter. Sjekk med en pinne om den er ferdig etter 30 minutter. Hvis ikke, la den stå i 5-10 minutter til.

8. Ta ut av ovnen og vend forsiktig kaka ut av formen. Avkjøl helt på rist.

9. Sjokoladeganache: Varm opp kremfløte til kokepunktet og ta fra plata. Tilsett finhakket sjokolade og la det stå noen minutter. Rør sammen til alt er smeltet og glatt.

10. Sett kaka på kakefat og hell over ganachen. Sett i kjøleskapet i 1-2 timer og la ganachen stivne helt.