Denne magiske tomatsausen lager seg selv

Når du kommer hjem, har cherrytomatene fått en intens og herlig smak.

Matblogger Line Bruus oppskrift på tomatsaus er så enkel og genial at vi serverer den likegodt med en gang: 

Før du drar på jobb om morgenen: Putt så mange cherrytomater du ønsker i en form, dryss over godt med Maldon-salt, pepper, kajennepepper, litt brunt sukker og en god klunk olivenolje.

Bland godt sammen, og sett formen inn i en kald ovn. Skru på 250 grader, vent til ovnen er varm, skru av ovnen før du går på jobb, og la tomatene stå der helt til du kommer hjem. Og vips, så trenger du kun å mose cherrytomatene før du har en intens og herlig tomatsaus når du kommer hjem fra jobb! 

- Nærmest på magisk vis blir cherrytomatene til saftige, søte og konsentrerte smaksbomber. Denne tomatsausen er rett og slett helt fantastisk, frister matbloggeren.

LES OGSÅ: Disse tomatene skal stå i ovnen i to timer

VELLYKKET EKSPERIMENT

Matbloggeren kom frem til den smarte oppskriften en gang hun skulle lage semi-soltørkede cherrytomater.


Foto: Nussara Guldberg. 

- Vanligvis deler jeg tomatene i to og lar dem tørke på lav varme i ovnen over en lang periode, men denne gangen fikk jeg lyst til å teste med hele cherrytomater i håp om å få et saftigere resultat. Ettersom skallet på tomatene smaker ekstra godt når det får litt farge satte jeg de inn i en kald ovn og skrudde på høyest mulig temperatur.

Med en gang ovnen kom opp i 250 grader skrudde Line av varmen, og lot de stå natten over. Neste morgen ble det ekstra hyggelig å stå opp, minnes matbloggeren.

- Resultatet ble akkurat slik jeg hadde drømt om, sier hun med et stort smil.

LES OGSÅ: Vi har testet om sleivtrikset faktisk funker

PERFEKT TIL PASTA

Den magiske tomatsausen er naturligvis perfekt til pasta. Lines favoritt er å blande tomatene med nykokt penne og en halv desiliter av pastavannet.


Foto: Nussara Guldberg. 

- Det aller beste er å gjøre dette rett i formen sånn at du kan skrape opp alle de gode smakene fra bunnen. Dryss til slutt over masse fersk basilikum, nyrevet parmesan og avslutt med nykvernet pepper, så er det bare å nyte, smiler Line, som kaller bloggen sin Mye smak

LES OGSÅ: Tinas kyllingpanne er en hit hos barna

VARIER MED PAPRIKA 

Sausen kan varieres ved å erstatte en del av tomatene med rød paprika i biter på noenlunde samme størrelse som cherrytomatene.

- Dette gir en enda søtere saus. Du kan også tilsette urter underveis. Aller best passer fersk timian eller oregano, synes Line.

IKKE ÅPNE DØREN! 

Det skal mye til for å mislykkes med Lines magiske tomatsaus.

- Det eneste du kan tabbe deg ut på er å åpne ovnsdøren underveis. Hvis tomatene blir brent før ovnen når makstemperatur, så skrur du den heller av litt før. IKKE finn på å åpne opp døren, altså, ettersom det vil slippe ut for mye varme, understreker Line.


Foto: Nussara Guldberg. 

Dessuten er det viktig at det er godt med olje i formen sånn at tomatene ikke brenner seg fast.

LES OGSÅ: Ingrediensene som gjør spanske kjøttboller enda bedre

LAGER TOMATSAUSEN OFTE

For Line er den magiske tomatsausen kjærkommen i en hektisk hverdag med to barn, fulltidsjobb og matblogging.

- Jeg lager faktisk denne flere ganger i måneden. Den er intet mindre enn en livredder når tiden er knapp, og jeg likevel vil ha noe sunt med mye smak på middagsbordet, smiler hun.

LES OGSÅ: Tre billige retter med makaroni

FLERE MIDDAGSRETTER


Foto: Nussara Guldberg. 

Tomatsausen smaker også helt himmelsk sammen med fisk og kjøtt.

- Om du vil lage en vegetarisk rett anbefaler jeg å mose tomatene litt ekstra og helle de over en hjemmelaget potetstappe, tipser Line.

Den magiske tomatsausen kan også trylles om til suppe ved å varme den opp med litt god kraft og kjøres med stavmikser.

- Eller server den iskald oppå mozzarella, eller stekt brød som i en bruschetta. Her er det bare å slå seg løs! 😊