Derfor bør du være på utkikk etter Marlene-epler

Nei, dette er ikke en agurknyhet – det er en eplenyhet! Nå finner du nemlig sjølvaste «Alpenes datter» i fruktdisken vår, og det er en nyhet du vil sette tenna i ...

Fanfare! Et ny eplemerke har ankommet Norge, og ligger nå og venter på deg i fruktdisken hos Extra.

Marlene-epler er friske, gode, sunne og runde – og deilige å sette tenna i. Deiligere enn andre eplemerker? Det fins mange gode argumenter for det, ja!

Solmodnet i Alpene 

Epler fra Marlene-merket er oppvokst på solsiden av Alpene, nærmere bestemt i Syd-Tyrol. Det er rene paradiset for epler. Her er det nemlig rundt 300 dager med godvær i året og 2000 timer med solskinn. 

Siden det også er stor forskjell på natt- og dagtemperaturen, er det veldig gunstig for sukkerdannelsen i eplene og de får en skikkelig god krønsj.


HJEMME HOS MARLENE: Ikke rart det kommer kvalitet fra steder som ser ut som dette. 

Hvorfor velge Marlene-epler?

Her er 4 gode grunner til å speide etter Marlene-epler neste gang du er innom fruktdisken hos Extra: 

🍏 1. Aromaen
Solfylte bakker med frisk fjelluft, godt jordsmonn og temperaturforandringer gjør at eplene blir perfeksjonert i smaken av naturen selv. Bare prøv! 

🍏 2. Konsistensen
Du vet den lyden når du setter tennene i et eple? Det er vanskelig å skrive den lyden, men den knasende krønsjen du får er du alltid garantert i Marlene-eplene. Det er fordi temperaturen synker ganske mye om natta, og det blir varmt igjen om dagen. Stadig omskiftninger er til å bli sprø av. Og det blir Marlene også! 

🍏 3. Fargen 
Det er det indre som teller. Men noen ganger er det viktig å ta seg bra ut. Marlene-eplene har en frisk og varm glød, enten de er røde, gule eller grønne. 


FARGERIKE SØSTRE: Golden Delicious, Royal Gala og Granny Smith er tre av eplesortene fra Marlene. Ulike, men knallgode!

🍏 4. Det fins et Marlene-eple for alt

Nå tror du kanskje at Marlene er bare én type eple, men neida. Her er det faktisk en hel flokk med eplesøstre, i alle slags farger. Sju søstre, for å være nøyaktig! Du kan velge mellom Braeburn, Fuji, Golden Delicious, Granny Smith, Red Delicious, Royal Gala og Stayman Winesap.

Golden Delicious er for eksempel lekre og rødgylne – og ekstra søte og gode, noe barn er glade i!

Flotte, røde Royal Gala er nydelig som snacks-eple, siden det er søtt på smak og ser bra ut med kremfarget fruktkjøtt mot det røde skallet. Et skikkelig Snehvit-eple. Bortsett fra at det ikke er giftig, selvsagt  – snarere tvert imot! Det er riktig så rikt på karoten og A-vitamin, som er bra for hjertet og kretsløpet.

Granny Smith er grønn glede – et friskt og syrlig eple som egner seg perfekt i desserter, sorbeter, salater og coctails.

 

Hva venter du på? Her er det bare å komme seg til butikken for å hamstre inn Marlene-epler! Så kan du kanskje lage en herlig eplestrudel?  

Eplestrudel med Marlene-epler


EPLESTRUDEL: Av utallige ting du kan lage med epler, er dette en sikker vinner!

DU TRENGER:
Deigen:
100 g smør
200 g sukker
0,5 ts salt
Sitronzest fra 1/4 sitron
2 egg
300 g hvetemel 

Fyllet:
5 epler (Golden Delicious Marlene-epler)
4 ss strøkavring
100 g rosiner
50 g pinjekjerner
100 g sukker
1 ts kanel
1 sitron, saft og zest

1 egg til pensling 

SLIK GJØR DU: 

1. Bland sammen ingrediensene til deigen, pakk deigen inn i plast og legg i kjøleskapet i minst 2 timer, men den kan gjerne ligge over natta.  

2. Skrell eplene og kutt i små biter. Bland med resten av ingrediensene til fyllet. 

3. Kjevle ut deigen til et 3 mm tykt rektangel på ca. 25x35 cm. Legg fyllet i midten, brett inn på sidene og fold sammen deigen. Pensle med pisket egg. 

4. Stek i forvarmet ovn på 200 ˚C, skru ned temperaturen til 190 ˚C når du setter inn kaka, og stek i ca. 40 minutter.