- Disse grove tacosnurrene er supre å ha i fryseren

-Disse grove tacosnurrene er supre å ha på lur i fryseren til skolestart. Perfekt både som et sunt bidrag til matpakken eller som et mellommåltid om det er en stund til middag, forteller Lise von Krogh.

Har du barn som står foran skolestart? Gjør som ernæringsbiolog og matblogger Lise von Krogh, og fyll fryseren med deilige tacosnurrer. Da har du populær mat til både matpakken og etter skoletid!

-Både sønnen min og jeg synes de er kjempegode. De tiner raskt og er et helt lite måltid i seg selv. Supert å ha på lur som et sunt bidrag til matpakken, før trening eller å ha med på fritidsaktiviteter, særlig om det er en stund til middag.

For ernæringsekspertens tacosnurrer, som hun tidligere har skrevet om på bloggen sin, er naturligvis av det sunne slaget – grove, med masse grønnsaker og mindre kjøtt enn vanlig taco.

-Jeg får rett og slett god samvittighet av å spise disse. Det er den gode tacosmaken som gjør at også minstemann liker disse, tror ernæringseksperten.

👇 Oppskriften på Lise von Kroghs tacosnurrer finner du lenger ned i saken. 👇

LETT Å LAGE

Tacosnurrene lager du så lett som en lek, ifølge Lise.

-Ingredienslisten er ganske lang, men tro meg, dette er veldig enkelt. Omtrent som å lage pizza, bortsett fra at du ruller den sammen og kutter opp i «boller», forteller hun.

KNA LENGE NOK

-Deigen blir best om du baker den selv. Det eneste du må huske på er å kna den lenge nok, i circa ti minutter, slik at den hever godt, tipser hun.

Har du dårlig tid synes ernæringseksperten det er helt greit om du «jukser» og bruker ferdig pizzadeig. Dette til tross for at tacosnurrene da naturligvis ikke blir like grove som i hennes versjon.

VARIER FYLLET

Fyllet går raskt å røre sammen. Her står du fritt til å variere med ulike grønnsaker og urter.

-Bruk gjerne godt med de barna dine liker, så trenger du faktisk ikke så mye kjøtt. Du kan til og med kutte det helt ut, så får du kjempegode vegetartacosnurrer, lover Lise.

Her er det med andre ord ingenting å lure på! 

-Lag gjerne dobbel porsjon, disse går nemlig raskt unna, smiler Lise.

Lise von Kroghs sunne tacosnurrer

 

Du trenger (16 tacosnurrer):

DEIG: 

1/2 pose tørrgjær
2,75 dl vann, lunket
300 g sammalt spelt (eller hvetemel)
200 g siktet hvetemel
1/2 ts salt
1/2 sukker
1 ss olivenolje

FYLL: 

1/2 rødløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
2 ss rapsolje
150 g kjøttdeig eller karbonadedeig
1/2 pose tacokrydder
1/2 dl vann
1 stilkselleri, finhakket
1 gulrot, revet
1 rød paprika, finhakket
2 ss crème fraîche eller rømme
1 ss tomatpuré
2 ss ketsjup
1 liten boks maiskorn
1 ss tørkede grønne urter, f.eks. persille, timian, oregano og basilikum – eller 3 ss ferske urter
2,5 dl revet hvitost

Slik gjør du: 

1. Start med deigen: Visp sammen gjær og vann i en bakebolle. Ha i mel, salt og sukker. Elt deigen godt. Jeg elter for hånd og bruker ca. 15 minutter på dette. De par siste minuttene elter du med olje. Sett deigen til heving, mens du lager fyllet.

2. Deretter fyllet: Varm oljen på middels sterk varme i en stekepanne. Ha i løk og hvitløk og stek den myk. Ha i kjøttdeig og stek videre. Når kjøttdeigen er stekt, har du i tacokrydder, 1/2 dl vann, selleri, gulrot og paprika. Stek videre i ca. 5 minutter. Ta fyllet av stekepannen og legg det på en fjøl til avkjøling.

3. Til sausen: Bland sammen crème fraîche, tomatpuré og ketsjup i en kopp.

4. Når deigen har hevet til dobbelt størrelse, så kjevler du den ut. Den skal bli ca. 1/4 cm tykk. Bre over sausen med en slikkepott. Fordel fyllet, mais og dryss over urtene og halvparten av osten.

5. Rull deigen sammen til en pølse. Bruk en god kniv og del opp tacoboller i ca. 3 cm tykkelse. Legg dem på et bakebrett og fordel resten av osten opp på hver av dem.

6. Stek tacobollene på 200°C nederst i ovnen i ca. 15-20 minutter til osten er gylden og litt sprø på toppen.