Yoghurtbrød kan brukes både  til middag og dessert.

Disse yoghurtbrødene er kjempefluffy!

Pias youghurtbrød er myke, spretne, fluffy, tykke og deilige, og passer like godt til middag som dessert.

Pia Lefevre har laget noen helt geniale flate brød med yoghurt du kan fylle med masse godt – salt som søtt.

– Det som er så bra med yoghurtbrødene, er at de har en kjempefluffy konsistens og en helt nydelig yoghurtsmak, forteller matbloggeren.

Hun mener den friske og syrlige smaken av yoghurt gjør at de egner seg like godt til både middag og dessert.

LITT I SAMME GATE: Cloud bread – lavkarbobrød av bare tre ingredienser

TOPPINGER

Til middag bruker Pia yoghurtbrødene både som erstatning for tortilla og nanbrød.

– Jeg er vegetarianer, så min favoritt er å toppe med falafel og korianderpesto, men her er det mye annet som funker også. For eksempel masse digg tacotilbehør, som stekte kikerter, tomat, rødløk, avokado, koriandersalsa og rømme. 

🥞 Til dessert smaker yoghurtbrødene fantastisk servert som en pannekake.🥞

– Aller best smaker de med Nugatti, men det er også utrolig godt med smeltet smør eller syltetøy, forsikrer matbloggeren.

PRØV OGSÅ: Ingrediensen som gir ekstra fluffy amerikanske pannekaker


FLAKS: Matblogger Pia lekte seg med oppskrifter når hun hadde litt yoghurt til gode. Heldigvis for oss! FOTO: NUSSARA GULDBERG

SUPERENKLE

Yoghurtbrødene er superenkle å lage. Bare bland sammen ingrediensene, elt i fem minutter og la heve en times tid. Så er det bare å forme og steke dem i cirka ett minutt på hver side.

– Mitt beste tips for å lykkes med oppskriften er å flate brødene mest mulig under stekingen, siden de hever seg veldig mye, sier Pia.

Yoghurtbrødene hennes har falt svært så godt i smak når hun har servert dem til venner og familie. 

– Jeg tror det kan skyldes at dette er noe nytt, og at de kan brukes til så mye, analyserer matbloggeren beskjedent.

🌮 TIPS FOR TACOELSKERENSe, tacolefsene kan bli til søte chimichangas! 🌮

LYKKELIG TILFELDIGHET

Oppskriften på yoghurtbrødene fant Pia faktisk opp ved en slump.

– Jeg hadde kjøpt inn yoghurt en gang jeg tenkte å lage nanbrød, men så viste det seg at jeg ikke trengte det likevel. Så jeg begynte å lete på nett etter en oppskrift å bruke yoghurten i. Til slutt fant jeg et flat bread, som jeg oppgraderte med yoghurt, ler Pia, som driver matbloggen Klar, ferdig, visp!

Resultatet ble altså disse myke, spretne, feite og deilige yoghurtbrødene. Flaks! 🥞


ET SUNT ALTERNATIV: Frister ikke dette lasset med godsaker en fredagskveld? FOTO: NUSSARA GULDBERG

Oppskrift på Pias yoghurtbrød

DU TRENGER:

1 ss tørrgjær
2 ss romtemperert vann
300 g yoghurt naturell
350 g hvetemel
1 ss sukker
1 ts salt
Litt olivenolje

SLIK GJØR DU:

1. Bland gjær og vann sammen i en stor bolle.

2. Legg til yoghurt og bland godt.

3. Legg til resten av ingrediensene og elt i cirka 5 minutter.

4. La deigen heve i en times tid. Det er ikke så viktig med hevetid, brødene hever veldig i stekeprosessen.

5. Hell over litt olivenolje på hendene og på deigen, og del deigen i 6 deler. 

6. Ta en av delene og bruk hendene til å lage et flatt brød. Husk at brødet hever veldig i stekepanna, så lag det veldig tynt. Strekk ut og legg over i ei stekepanne på middels varme. Ikke bruk noe smør eller olje, olivenoljen fra forrige steg burde være nok. Press gjerne brødene ned med hendene eller med en skje mens de steker for å få en en flat og rund form.

7. Stek under et minutt på hver side. Ikke stek for mye, ellers blir de litt stive.