Egg og bacon er klassikeren – her er den laget på en ny og morsommere måte! Legg egg og bacon i muffinsformer, genialt om det er mange til frokost.

Egg i bacon er genialt til påskefrokosten

Dette må være verdens enkleste, smarteste og søteste måten å servere egg og bacon på – særlig hvis det er mange rundt bordet!

– Egg i bacon er kult å lage, ser digg ut og smaker enda bedre, forteller en entusiastisk matblogger og oppskriftsutvikler Siv Melbye til oss i Extra.

Hun er mer enn fornøyd med denne måten å tilberede frokosten på.

Hennes innovative frokostrett er på toppen av alt dette dessuten utrolig enkel å stelle i stand til mange. Bare finn fram et muffinsbrett, legg en skive bacon i hver form, stek i ovnen til nesten ferdig før du knekker i egg og steker videre.

Ikke noe stekeos, ingen fresende stekepanne – det bare godgjør seg i ovnen til det er ferdig. 

Bare se her hvor lett det er!

 

Vi kan nærmest garantere jubel rundt bordet om du serverer dette til familie og venner i påsken!

👇 Du finner Sivs oppskrift på egg i bacon nederst i saken. 👇

STEKETIPS

Hvor lenge eggene trenger før de er ferdige, kommer an på hvor myk plomme du vil ha.

– Jeg liker egget litt rennende, så jeg pleier å ta muffinsbrettet ut av ovnen med én gang hviten er helt hvit. Det pleier å ta omtrent fem minutter, forteller Siv.

🥑 LYST Å EKSPERIMENTERE ENDA MER?: Prøv avokadoegg! 🥑

 

Om du vil ha en fastere plomme, lar du eggene stå et par minutter til. Kjenn etter med fingrene om du er usikker på hvor fast plommen er. 

En liten utfordring når du steker flere egg på denne måten, er at de kan bli ferdige på litt ulike tidspunkt.

– La i så fall alle stå litt lenger, eller vipp ut de som er ferdige og stek de siste eggene litt ekstra, tipser hun.

MER LYST PÅ EGGERØRE?: Her er triksene som gjør eggerøra silkemyk!


SERIEPRODUKSJON: Er dere mange til bords, er det ekstra smart med muffinsformer så du kan masseprodusere litt. 

VEGETAR? IKKE NOE PROBLEM!

Om du vil ha litt flere smaker, kan du gjerne kverne litt svart pepper oppi eller tilsette noen urter sammen med baconet.

– Baconskivene kan du gjerne bytte ut med bacon i terninger eller annen kjøttmat, og for vegetarianere vil litt stekt sopp funke som bare det, foreslår Siv.

🍳 TIPS! Slik lager du egg til mange uten å stresse 🍳

SERVER MED NOE FRISKT

Egg i bacon smaker ekstra nydelig med ristet toast og gjerne noe friskt ved siden av, som majones, avokado eller agurk.

– Min favoritt er hjemmelaget tomatsalsa. Det er så utrolig godt sammen med egget. En nytelse, helt enkelt, smiler Siv som driver Sensiblerie .


FULLGOD FROKOST: Med en frisk tomatsalsa og brød til, må vel dette være drømmefrokosten både påskemorgen og andre morgener!

Oppskrift på egg i bacon med tomatsalsa 🥚🥓🍅

DU TRENGER:
6 Coop solskinnsegg
1 pk bacon
Garnityr/urter

SLIK GJØR DU: 
1. Sett ovnen på 180 ˚C.

2. Ha bacon i muffinsformen ved å legge strimlen i sikksakk i hånda, slik at den danner en flate, og legg over i formbunnen. 


BACON: Brett sammen og legg nedi. Enkelt og greit!

3. Stek i ca. 10 minutter og ta formen ut av ovnen.

4. Knekk i ett egg i hver kopp, og sett formen tilbake i ovnen i ca. 5 minutter – eller så lenge som du ønsker at egget skal steke. Følg med på eggehviten. Når den er hvit, er det klart, hvis du foretrekker litt rennende egg.

5. Ta formen ut av ovnen og server eggene med bacon sammen med for eksempel ristet toast og en frisk pico de gallo/tomatsalsa.

Tips! Tomatsalsa lager du ved å kutte opp 2 tomater og 1/2 løk i små terninger. Bland godt og ha i 1-2 spiseskjeer hakket koriander (fersk), juice fra 1/2 lime og litt salt og pepper.