Laksewrap blir ekstra god med panert laks og mangosalsa. Legg på sriracha-majones, og du får en uimotståelig laksewrap! Lettversjon av sriracha-majonesen.

– En laksewrap som er helt uimotståelig

Laks, mangosalsa, salat og sriracha-majo er intet mindre enn en perfekt blanding av salt, søtt og sterkt, synes kokken.

– Denne laksewrapsen er helt uimotståelig. Frisk, sunn og kjempegod! Jeg blir rett og slett glad av å spise den, sier kokk, stylist og rådgiver Ann Kristin Møsth Wang.

Sprøstekt laks, mangosalsa, grønn salat og sriracha-majones er rett og slett en vellykket kombinasjon av smaker og teksturer.

Sriracha er en asiatisk chilisaus som sammen med laks og mango bidrar til at dette blir en perfekt blanding av salt, søtt og sterkt. (Den får du selvfølgelig kjøpt hos Extra).


Ann Kristin Møsth Wang. FOTO: Per Sollermann. 

👇 Du finner Ann Kristins oppskrift nederst i saken. 👇

ENKELT Å LYKKES

Det er en del ingredienser og ting som skal lages her, men alt er lett å få til og tar neppe mer enn en drøy halvtime.

– Om du vil preppe på forhånd, kan du gjøre alt utenom fisken klart god tid i forveien, tipser Ann Kristin.

🇲🇽 LES OGSÅ: 3 meksikanske retter med tortillas 🇲🇽


VISDOMSORD: Bedre med en laksewrap i hånda enn 10 på taket – eller noe sånt... Men aller best med en laksewrap i magen, da. 

STEK LAKSEN FORSIKTIG

– Laksen må varmebehandles forsiktig. Stekes den for hardt eller for lenge, blir den nemlig tørr. Husk at vi spiser rå laks på sushi, så det er ikke farlig om den har en rå kjerne, tipser kokken.

Du kan naturligvis bytte ut laksen med annen fisk. Merk i så fall at villfanget fisk bør gjennomstekes.

🐟 KJEMPEGOD WRAP: Tunfisk på boks kan bli en lekker middag  🐟

SUNN VARIANT

Fisken, frukten og grønnsakene gjør dette til et sunt måltid.

– For å gjøre laksewrapsen ekstra sunn har jeg laget en lettvariant av sriracha-majonesen med yoghurt og lettmajones, forteller Ann Kristin.

Om du vil ha ekte vare kan du selvfølgelig bruke vanlig majones.

LES OGSÅ: Fajitas kan faktisk konkurrere med taco


TUSEN KNAS: Sprøpanert fisk og sprø grønnsaker – her er det bare å glede seg!

Sprøstekt laks med mangosalsa i wraps

DU TRENGER:
800 g
laksefilet, delt i fingertykke strimler

Panering:
2
skiver tørt brød og 6 ss sesamfrø, kjøres sammen i foodprosessoren
2 ss olivenolje til å feste panering
Solsikkeolje til steking

Mangosalsa:
1
moden mango
½ rødløk eller 2-3 vårløk
1 agurk
1 rød chili
½ potte koriander
1 lime

SLIK GJØR DU: 

Salsa: 
1. Del mangoen i to, så i små terninger. Ha det i en salatbolle.
2. Hakk løk/vårløk i små biter/tynne skiver og hakk chili. Bland med mangobitene.
3. Skrell og del agurken på langs. Skrap ut kjernehuset med en teskje og del strimlene en gang til på langs før du deler i terninger og har det i bollen.
4. Hakk koriander og del limen i to. Vri en teskje rundt i limebitene over salatbollen, slik at saften blir presset ut. Ha i hakket koriander og bland sammen. Sett til side.

Laks:
1. Tørk laksen litt med kjøkkenpapir og kutt i biter. Ha laksen i en bolle med noen ss olivenolje. Krydre lett med salt og pepper og bland med hendene.
2. Ha brødskiver og sesamfrø i en foodprosessor og kjør til smuler. Hell over i bollen med laks og bland med hendene.
3. Varm smør/olje på middels til høy varme, legg i laksebiter og stek raskt, 1 minutt på hver side.
4. Server laks i tortilla med mangosalsa, grønn salat og sriracha-majones.

Grønn salat:
Småbladet grønn salat/spinat
Ruccola-salat
Agurk
Grønt eple, i båter

Sriracha-majones  

DU TRENGER: 
1 ss
sriracha-saus
2 ss lettmajones
4 ss yoghurt naturell/gresk yoghurt naturell (evt. lettrømme)
1 ss hvitvinseddik
Salt og nykvernet pepper

SLIK GJØR DU:
Bland alle ingrediensene sammen i en bolle, smak til med salt og pepper. Skikkelig enkelt, altså!