Banoffee pie er ferdig uten et sekund i ovnen

Den engelske paien med banan, toffee, krem og sjokolade har alt du vil ha av en kake – og litt til.

I den engelske paien «Banoffe pie» møtes fem fantastiske smaker til dans: Banan, toffee, krem og revet sjokolade – alt på en bunn av knasende kjeks. Har du hørt noe så fristende? 

Den populære bakebloggeren Manuela Kjeilen er helt forelsket i smakskombinasjonen, og er en selverklært banoffee-pai-elsker: 

– For meg er det umulig å ikke falle for en kake som på mesterlig vis kombinerer flere av mine favorittsmaker. Jeg elsker jo alt her: karamell, banan og sjokolade, sier hun.

👇 Se oppskrift nederst i saken 👇 

«NO BAKE»-KAKE  

Noe av det beste med kaken, er at den ikke trenger å stå et eneste minutt i ovnen. Den er nemlig en såkalt «no bake»-kake, så denne kaken er klar til å nytes så snart alle lagene er på plass. Sånt kan vi like!  

Siden du ikke trenger stekeovn for å lage kaken, kan du lage den nesten hvor som helst – så lenge du har en stekeplate. Kanskje blir dette favoritten på hytta? 

GOD PÅ BUNN 

Kjeksbunnen er virkelig enkel: Knus kjeks, og bland sammen med smeltet Melange eller flytende Melange – så er bunnen ferdig. 

Nå trenger bunnen kun å toppes med banan, toffee, pisket krem og revet sjokolade. Oh la la! 

🎬 Se selv hvor enkelt det er: 

SKIKKELIG ENKEL TOFFEE 

Tofeen er kanskje det eneste som høres litt krevende ut her – men merk at det kun er snakk om en mye enklere variant. 

Du trenger nemlig ikke å koke en eneste boks med kondensert melk, og du slipper det mange kvier seg for: Å lage karamell.

Bare kok sammen klassisk Melange, sukker og usøtet Viking melk til blandingen tykner og får en karamellfarge, så er du i mål! Dette tar en halvtimes tid, mens i den tradisjonelle oppskriften tar det nærmere tre timer å lage toffeen. 

«OI, HERLIGHET, DENNE VAR GOD!»

Manuela oppdaget banoffee-paien for første gang da hun var i Savannah, Georgia, i USA. Bakefantasten husker ennå hvordan hun umiddelbart frydet seg over den salige blandingen av gode smaker.Da hun kom hjem til Norge lagde hun sin egen versjon av kaken – men med marengsbunn istedenfor paibunn.

Reaksjonene hun fikk fra venner og familie levnet liten tvil om at hun hadde truffet blink: «Oi, herlighet, denne var god, Manuela», erklærte de.

– Jeg har fått mye skryt fra alle jeg har servert den til – både store og små. I tillegg er oppskriften godt lest på bloggen, så jeg tror den er populær, sier hun beskjedent.

🍌  Banoffee-pai 🍌  

DU TRENGER:

100 gram Kornmo-kjeks
100 gram  Digestive-kjeks
275 gram klassisk Melange eller 2,5 dl Flytende Melange
150 gram sukker
400 gram usøtet Viking melk
3-4 modne bananer
4 dl kremfløte, stivpisket
50 gram revet kokesjokolade til pynt

SLIK GJØR DU: 

1. Smelt 100 gram Melange, eller bruk 1 dl Flytende Melange. Knus kjeksen og bland med Melange. Trykk kjeksblandingen ut i bunnen av en paiform (28 cm i diameter), og sett kjølig. 

2. Ha resten av Melangen, sukker og Viking melk i en kjele med teflonbelegg. Kok opp og la det småkoke i omtrent 25 minutter, eller til massen tykner og får en gyllen karamellfarge. Rør ofte. 

3. Del bananene i skiver og fordel på kjeksbunnen. Hell over karamellen. Bre over pisket krem, og dryss over revet sjokolade. Ferdig!