Denne fancy flettepizzaen er sjokkerende enkel å lage

Denne flettepizzen med mozzarella og chorizo er like rask å lage som en vanlig hjemmelaget pizza, men mye mer fancy smancy.

Ingen helg uten pizza – intet 2016 uten flettepizza: Flettepizzaen er minst ti ganger flottere enn calzonen, og i tillegg ti ganger enklere å lage. 

Flettepizza ser kanskje vanskelig ut å lage, men den er overraskende enkel å smelle sammen. Alt du må gjøre er å legge fyllet på midten av pizzadeigen, klippe opp sidene i striper, og legge stripene over hverandre - enkelt og greit. Når den er ferdig stekt er den så fin at du til og med kan dele den på Instagram. 

Tradisjonen tro har vi tatt en smart snarvei, og bruker ferdig pizzadeig som utgangspunkt. Gjør du det samme, kan du ha en skikkelig fancy pizza klar på en liten time. 

Du kan fylle flettepizzaen med hva du måtte ønske, være seg skinke, kjøttdeig, pesto eller hvit pizzasaus. Hvis du ønsker et «grønnere» alternativ, kan du droppe kjøttet og heller fylle den full av friske og gode grønnsaker. 

Det supre med denne pizzavarianten er at fyllet blir ekstra saftig og godt siden det bakes inni deigen. Deigen, på sin side, blir ordentlig sprø og god på utsiden, og luftig på innsiden. Server den gjerne med en grønn salat og litt (mye) rømmedressing.

En skikkelig enkel flettepizza

Dette trenger du:

1 stk ferdig pizzabunn 

1 dl pizzasaus

1,5 - 2 dl revet ost

110 gram fersk mozzarella, revet i biter

Chorizo eller pepperoni

Noen tynne skiver rødløk

Fersk basilikum 

Egg, til pensling

Tørket oregano, til pynt

Slik gjør du:

1. Varm stekeovnen til 200 grader. 

2. Legg pizzadeigen i romtemperatur i 10 minutter, og rull den deretter ut på et stekebrett. Løsne deigen litt fra papiret under, men la den ligge på papiret.

3. Smør pizzasausen i et avlangt område midt på pizzaen, og la det være igjen cirka 10 cm til kanten rundt hele. 

4. Strø den raspede osten oppå sausen, og topp med chorizo/pepperoni, rød løk i skiver, mozzarella i biter, og frisk basilikum. 

5. Klipp eller skjær kanten rundt fyllet som vist i videoen. Brett først toppen ned over fyllet. Brett deretter én og én deigstripe over fyllet. Når du kommer til bunnen av pizzaen, bretter du bunnstykket over fyllet, før du fletter de siste deigstripene over dette igjen.

6. Pensle pizzaen med pisket egg, og strø tørket oregano over. 

7. Stek midt i ovnen i 40 minutter. Pass på å dekke pizzaen med bakepapir de siste 10 minuttene så toppen ikke svir seg. 

8. La pizzaen avkjøle seg i 5-10 minutter, del opp i skiver, og server.