Denne iskaken utgir seg for å være en vannmelon

Det ser ut som en vannmelon... men det er en iskake!

Ikke bare er denne vannmelon–iskaken nærmest for et kunstverk å regne, og ikke bare vil den blåse hatten av små og store som får den servert. 

Vannmelon-iskaken er en usedvanlig forfriskende iskake (og vi har prøvesmakt!). Mens de vanlige iskakene ofte er tunge og mektige, er denne skikkelig frisk og lett. I sommervarmen har vi behov for å kjøle oss ned i solen, og da kan du simpelthen ikke finne en lekrere måte å døyve tørsten enn med denne iskaken. Basta bom. 

Iskaken er superenkel å lage. I en bolle fordeler du først et lag med pæresorbet, deretter et lag med vaniljeis, før du til slutt fyller resten av plassen med jordbæris som er blandet med sjokoladedråper. Sjokoladen skal etterligne frøene som du finner i en vanlig vannmelon. For å få en kakebunn på iskaken, topper du bollen med ferdig rullekake. 

Idéen kommer fra dronningen over livsstils-TV, Martha Stewart, som selv lager den med pistasjis. Vi ville gjøre kaken enda friskere, og bruker derfor heller sorbet og fruktis.

Dekk med plast

Når du lager denne vannmelon-iskaken er det viktig å huske på et par ting. For det første må du dekke innsiden av bollen med plastfolie eller tomme brødposer for å kunne få løftet kaken ut av bollen når den er serveringsklar.

For det andre er det lurt å la kaken få litt tid i fryseren mellom hvert lag med iskrem som du fyller bollen med. Hvis ikke risikerer du å lage hull i de forskjellige lagene (dette gjelder spesielt det grønne og hvite laget siden disse er såpass tynne). Du kan selvfølgelig droppe dette, og heller være veldig forsiktig når du fordeler hvert lag med is i bollen. 

   > Denne Oreo-iskaken lager du med kun tre ingredienser

Holder seg godt

Etter at kaken er ferdig fryst kan den serveres etter et par minutter på kjøkkenbenken. Bare bruk en skarp kjøkkenkniv til å dele den opp, slik at du får flotte og rette stykker som får med seg alle fargene i kaken – og som ser ut som et stykke melon.

Kaken holder seg godt i fryseren, så du kan med andre ord lage denne kaken flere dager før du skal servere den. Lag den en dag det regner, så kan du ta den fram når solen skinner og du trenger en real forfriskning! :)  

   > Denne Snickers-iskaken er derimot veldig mektig

Du trenger (8 personer):

2 små bokser pæresorbet
2 små bokser jordbær-yogurtis
6 kuler vaniljeis
Konditorfarge, 2 tuber grønn, 1 tube rød
3 håndfuller sjokoladedråper
6 skiver ferdig rullekake med jordbærfyll

Slik gjør du:

1. Dekk innsiden av en stor og rund bolle med plastfolie som henger utenfor kanten, og sett den i fryseren så den er kald når du begynner.

2. Ta isen ut av fryseren, og begynn med pæresorbeten: Tøm de to boksene i en stor miksebolle, tilsett to tuber grønn konditorfarge, og bland godt med en kjøkkenmaskin. Smør den grønne sorbeten ut over plastikkfolien i et lag på cirka 1 cm. Dette skal være skallet på vannmelonen. Sett den inn i fryseren når du jobber med de andre lagene.

3. Rengjør miksebollen, og tilsett kulene med vaniljeis. Jobb denne myk med kjøkkenmaskinen, og smør isen deretter over den grønne laget – dette skal være cirka ½-1 cm tykt.

4. Rengjør miksebollen, og tøm i boksene med jordbæris. Tilsett rød konditorfarge (begynn med ½ tube, og tilsett mer til du er fornøyd med rosafargen), og bland med mikseren. Tilsett sjokoladedråpene til slutt, og bland disse forsiktig inn. Hell den rosa isen i midten av bollen med grønn og hvit is, og trykk ned så det ikke er noen luftbobler i midten av kaken.

5. Legg skiver med rullekake på toppen, og trykk litt ned så de sitter fast.

6. Sett kaken i fryseren i 4-5 timer, eller over natten. Ta ut av fryseren ti minutter før servering.

   > Denne rullekaken kan du lage på en halvtime