Chili con carne smaker rikt og fyldig, og passer til til mange middagsretter av både kjøtt og fisk. Med base fra Toro får du smaken uten å krydre!

Få smaken av chili con carne – uten å krydre!

Lei av den rotete krydderhylla? Her er hemmeligheten til å få den deilige, rike smaken av chili con carne uten en eneste krydderkrukke.

Så står du der, da, og er sugen på noe som smaker litt mer av krydder enn bare salt og pepper. Kanskje den fyldige, rike smaken av chili con carne?

Det betyr imidlertid at du må blande fem-seks kryddere. Og når du har begynt, oppdager du kanskje at krukka med chilipulver nesten er tom ... 

Hvis du synes det blir litt styrete, har vi en perfekt løsning: Chili con carne krydderbase fra Toro! Det betyr at du kan lage enkle og smakfulle middagsretter, uten å måtte tenke på om du har hele arsenalet med krydder. 

🍲LES OGSÅ: Slik lager du Norges mest populære gryterett 🍲

Chili con carne-basen passer til mange retter

Det mest innlysende å bruke chili con carne-basen til, er selvsagt chili con carne. Men denne krydderblandingen passer veldig godt til andre retter også, og den er såpass mild at den passer til hele familien. 

Her er to familievennlige oppskrifter med Toros chili con carne-base som du kan lage i en fei.

🇲🇽 LES OGSÅ: 3 meksikanske retter med tortillas 🇲🇽

Kylling i form med chili-mangosaus


SAFTIGE SAKER: Kylling stekt i form er enkel mat til mange. Foto: Nussara Guldberg

DU TRENGER (TIL 4 PORSJONER):
4
kyllinglår
1 ss olje til steking
2 boks hakkede tomater
1 ss honning
1 beger Toro chili con carne-base
1/2 gul paprika, biter
1/2 grønn parika, biter
1 fersk mango, terninger

TIPS! Bland Toros chili con carne-base ut med olje og bruk som marinade av kjøtt eller grønnsaker. 🍗🥕

 
... til slutt skal det se omtrent sånn ut. Foto: Nussara Guldberg

SLIK GJØR DU: 
1.
Forvarm ovnen  til 200 ˚C.

2. Tørk av fuktighet på kyllinglårene med kjøkkenpapir og brun dem i panna på over middels varme med olje, til de er gylne. Legg dem over i en ildfastform.

3. Rør sammen hakkede tomater, honning, paprikabiter og Toros chili con carne-base, og hell blandingen over kyllinglårene. Legg mangobiter rundt og dekk ildfastformen med aluminiumsfolie.

4. Stek på midterste rad i 25 minutter og deretter 10-15 minutter uten folie.

5. Server med ris og salat.

Tips! Bruk gjerne laksefileter eller vanlige kyllingfileter til denne oppskriften.

Chili-kjøttboller i pita


ALTERNATIV: Rester av ferdigkokt ris eller makaroni funker også i kjøttdeigblandingen, og gjør kjøttbollene enda mer mettende! Foto: Nussara Guldberg

DU TRENGER (TIL 2 PORSJONER):
400 g
karbonadedeig
1 ss mais
1 gulrot, revet
1 beger Toro chili con carne-base
1 egg
1 ss melk eller fløte

SLIK GJØR DU: 
1.
Bland alle ingrediensene sammen i en stor bolle og form kjøttbollene (ca. 1 toppet teskje). Stek kjøttbollene i ei panne med smør eller i ovnen på 220 ˚C på et stekebrett i 13-15 minutter, eller til de er gjennomstekte.

2. Server i pitabrød med salat og rømmedressing.

Tips! Har du andre grønnsaker tilgjengelig? Spinat, paprika eller revet squash og søtpotet? Ha dem i kjøttdeigblandingen!

Ble du frista nå? Da bør du se etter Toros baser i butikken.BEST PÅ BASER: Det er ikke bare chili con carne-base, her er det bare å velge og vrake – eventuelt jobbe deg gjennom sortimentet etter tur. Kos deg!