Fajitas med kylling er minst like godt som taco, enkelt å lage – og du har komplett kveldskos på 30 minutter. Slik lager du deilige fajitas med kylling.

Fajitas kan faktisk konkurrere med taco

Prøv en ny tex-mex-klassiker! Så kan vi heller snakkes etterpå om hva som er best ...

Går det egentlig an å gå lei av taco? Meningene er nok delte om dette, men her får du uansett en ny tex-mex-variant du kanskje ikke lager så ofte: fajitas!

– Fajitas har en deilig blanding av smak, farge og tekstur. Vi snakker mat du blir glad av, smiler kokk, rådgiver og stylist Ann Kristin Møsth Wang, som driver Kampen Bistro i Oslo.

Tex-mex-klassikeren fajitas har hittil levd et liv i skyggen av folkefavoritten taco i Norge. Dette til tross for at den fungerer like bra på fredagskveldene eller en hvilken som helst kveld i sofakroken.

MER TEX-MEX?: – Quesadillas er det faktisk umulig å bli lei av


EKSPERTISE: Ann Kristin Møsth Wang driver Kampen Bistro i Oslo, og har ingenting imot å lære bort noen triks. Foto: Per Sollermann. 

Ann Kristins oppskrift er slik vi kjenner den best her hjemme i Norge – med kyllingfilet, masse løk og paprika, i tillegg til typiske tex-mex-krydder, som koriander, chili, oregano og kummin.

– I USA er det mest vanlig å lage fajitas med oksekjøtt, men nordmenn er mer vant til å bruke kylling, forteller Ann Kristin, som har lært det meste hun kan om emnet av ingen ringere enn den amerikanske tex-mex-dronninga Sue Torres.

Vi snakker altså med ekspertisen her!

👇 Du finner oppskrift på Ann Kristins kyllingfajitas lenger ned i saken. 👇

ENKEL Å LAGE

Å lage fajitas tar omtrent like kort tid som taco – det vil si rundt 30 minutter.

– Det eneste som tar litt tid er å steke paprikaen, men ellers er dette en veldig enkel rett, betrygger Ann Kristin.

Om du vil spare litt tid på kvelden, kan du gjerne marinere kyllingen på forhånd.

– Det vil dessuten føre til at den trekker til seg ekstra mye god smak! tipser Ann Kristin.


GANSKE SUNT, OGSÅ: Grønnsaker, kylling, yoghurt naturell, urter. 

TIPS FOR Å LYKKES MED FAJITAS

Dette er enkel mat å stelle i stand hjemme, og lite kan gå galt, forsikrer kokken.

– Bare vær nøye med varmen. Er den for høy, blir kyllingen fort brent. Men er varmen for lav, blir maten tørr og kjedelig. Pass også på at det ikke blir for salt, sier hun.

OG FORRESTEN3 tex-mex-snacks som kan konkurrere med chipsbollen

HVA PASSER TIL?

Til kyllingfajitas passer det ypperlig med noe friskt og kremet, som guacamole eller yoghurt naturell.

– Det vil bidra som en deilig kontrast til den sterke og smaksrike maten, forklarer Ann Kristin.

Server gjerne også en tomatsalsa til. For eksempel en meksikansk Pico de Gallo. Det lager du ved å finhakk tomat, løk, koriander og eventuelt litt chili, og smak til med limesaft.


TILPASS: Grove tortillas gjør det enda litt sunnere. Er dere mange kan du servere begge deler, da kan folk velge selv. 

🇲🇽 Oppskrift på fajitas med kylling, paprika og løk 🇲🇽

DU TRENGER (TIL 4 PERSONER): 

4-500 g kyllingfilet, i tynne strimler

Marinade:
2 ss olivenolje
1 fedd hvitløk
½ potte koriander (eller persille)
1 ts tørket oregano
½ ts chilipulver
½ ts salt
¼ ts kummin
1 lime

Grønnsaker:
1 ss olivenolje
1 rød paprika
1 gul paprika
½ løk

8 tortillas
Evt. yoghurt naturell, guacamole og tomatsalsa


SLIK GJØR DU:

1. Del kyllingfiletene i tynne strimler.

2. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden (bortsett fra lime) og ha i kyllingbitene. Bland godt og sett til side.

3. Del paprikaene i tynne strimler. Skrell løken og del den i tynne skiver.

3. Varm opp 1 ss olje i ei stor stekepanne og stek løk og paprika i 4-5 minutter. Ha over i en bolle.

4. Ha i kyllingblandingen og la den surre til kyllingen er gjennomstekt.
Tilsett paprika- og løkblandingen sammen med saften fra ½ lime.

5. La det surre sammen i 1-2 minutter og server sammen med varme tortillas, «båt-tortillas» eller i salatblader. Del resten av limen i båter og bruk til servering.