Nå kan du endelig feire fastelavn uten krem i hele fjeset

Denne fastelavnsbollekaken løser et av våre største I-landsproblemer. Nå kan du endelig spise fastelavnsboller uten å få fjeset og hendene dekket av krem og syltetøy!

På fastelavnssøndag spiser vel de fleste nordmenn fastelavnsboller uten helt å vite hvorfor. 

Fastelavn er egentlig en markering av dagene før fasten fra 40 dager før påske, skriver Wikipedia. Med andre ord er det fråtsing i mat før fasten setter inn som gjelder – og da er vi forsåvidt ikke helt på villspor. 

Men midt i fastelavnsfeiringen havner vi i et av de største I-landsproblemene på vår jord. For hver fastelavnssøndag har vi like store vanskeligheter med å spise fastelavnsboller uten å få fjeset dekket av krem og syltetøy. :( 

Denne fastelavns-bollekaken løser denne knipen med stil. Bollekaken kan du nemlig nyte i fred og ro uten å få ansiktet dekket av krem og syltetøy. Du spiser bollekaken oppdelt i et kakestykke med en gaffel eller skje – i stedet for som en stor og uhåndterlig bolle med krem og syltetøy rennende nedover hånden. :) 

Fastelavnsbolle-kake lager du enkelt ved å legge syv boller i en «blomsterformasjon» i en liten springform, steke den, dele den og fylle den med krem og syltetøy. Når du serverer kan du dele den i kakestykker, og spise bollekaken med skje eller gaffel. 

Vi har brukt en ferdig bollemiks i oppskriften, men du kan selvsagt bruke din favorittoppskrift på bolledeig. Det viktigste er at du ikke overfyller springformen, og at bollene ikke får heve så lenge i springformen at de mister den karakteristiske bolleformen sin.

Med fastelavnsbollekaken later årets fastelavn til å bli den mest fredelige fastelavn du noensinne har hatt. God feiring! 

Ikke i bollehumør? Denne sjokoladekaken lager du i mikroen på 2 minutter.

FASTELAVNSBOLLEKAKE MED KREM OG SYLTETØY 

Du trenger (6 porsjoner):

1 stk ferdig bollemiks 

2 dl kremfløte

4 ss bringebærsyltetøy

Litt melis

Slik gjør du:

1. Bland ingrediensene til bolledeigen, og la heve i 10 minutter på et lunt sted. Del deretter deigen i to like store deler – vi skal kun bruke det ene deigemnet til denne kaken. Den andre kan du enten forme til vanlige boller som du kan fryse til senere, eller bruke til å lage enda en fastelavnsbollekake.

2. Rull det ene deigemnet ut i en lang pølse, cirka 30 cm, og del den opp i syv like store deler. Rull til fine boller.

3. Legg bakepapir i bunnen av en springform med diameter 15cm, og smør sidene i springformen. Legg de syv bollene i springformen: Én i midten, og de andre seks rundt. La det være litt plass mellom dem. La etterheve med plastfolie over i 1 time.

4. Stek midt i ovnen på 225 grader i 16-20 minutter. Legg et firedobbelt lag med bakepapir over springformen etter de første ti minuttene, slik at bollekaken ikke blir svidd på toppen.

5. Ta kaken ut, og la den avkjøles helt på en bakerist.

6. Fjern papiret under, og del kaken forsiktig i to. Legg delene ved siden av hverandre med innsiden opp.

7. Smør 2 ss bringebærsyltetøy på hver halvdel, og fordel pisket krem av 2 dl kremfløte på bunnen. Legg toppen oppå.

8. Strø melis over toppen, og server umiddelbart. Bruk en spiss kniv til å dele i kakestykker.

Følg Extra_Norge på Instagram og abonner på vår YouTube-kanal for flere episke tips og triks!