laks tilbehør med mango og avokado

4 nye måter å bli mer avhengig av laks, mango og avokado

Her er fire nye tilbehør med mango og avokado som du kanskje ikke har prøvd til laksen før!

Laks med mango og avokado er som en hellig treenighet av smaker. «De tre store» smaker usannsynlig godt sammen, og vi får simpelthen ikke nok.  

Det er det faktisk en kjemisk forklaring på hvorfor de tre ingrediensene er helt uimotståelig for oss når de samles på ett fat. 

Mens avokado og laks er fete ingredienser, er mango syrlig og frisk. Syrligheten man får gjennom frukt bryter med den fete smaken og følelsen man får i munnen når man spiser fettrik mat – som for eksempel laks og avokado. Dermed blir smakene balansert og mer velsmakende, skriver Bon Appétit Magazine

Det er med andre ord ikke rart at avokado, mango og laks er en høyt elsket smakskombinasjon. Du er kjemisk sett dømt til å elske det! 

   > Aha! Det er altså slik du lager en avokadorose

Mer enn mangosalsa 

Mange velger å lage en klassisk mango- og avokadosalsa når de skal servere laks. Dette kan for eksempel gjøres ved å kutte opp mango, avokado, chili og vårløk, og presse litt limesaft over (og kanskje litt koriander hvis du er i slaget). 

Selv om mango- og avokadosalsaen passer ekstremt godt sammen med laks, kan ikke én salsa dekke hele vårt behov for laks med mango og avokado. Til det frister simpelthen smakskombinasjonen for ofte, og vi trenger nye varianter av tilbehør med avokado og mango på repertoaret.

Her er fire nye tilbehør med mango og avokado som du kan teste ut neste gang laksen står på menyen: 

   > 12 episke avokadopålegg som brødskiven vil elske

CÆSARSALAT MED AVOKADO

Foto: Hverdagslykkelise 

Dette trenger du (4 personer):

1-2 avokado 
2 hjertesalat
Parmesan i skiver
Hvitløkskrutonger
½ boks rømme
Salt og pepper
Sitronsaft

Dette gjør du:

1. Mos en halv avokado med en gaffel og bland med rømmen. Smak til med litt sitronsaft, salt og pepper.

2. Vask og plukk fra hverandre hjertesalaten og legg bladene utover et fat. Dryss over krutonger og parmesan. Legg på avocadoskiver og rømmedressingen, eller server dressingen ved siden av. 

GRILLET MANGO MED AVOKADOAIOLI 


Foto: Hverdagslykkelise 

Dette trenger du (4 personer): 

1 mango
2 ss honning
1 ss meierismør
1 avokado
1 fedd hvitløk
1 ss majones
1 ss rømme
1 ts sukker

Dette gjør du: 

1. Skjær opp mangoen i store terninger og tre bitene på to grillspyd. Varm opp smør og honning i en stekepanne og stek spydene lett til de blir gyldne.

2. Mos avocado og bland med de øvrige ingrediensene til en dressing. Serveres ved siden av spydene. 

GRESK SALAT MED AVOKADO OG FETAOST


Foto: Hverdagslykkelise 

Dette trenger du (4 personer): 

1 avokado
½ agurk
10 cherrytomater
½ rødløk
2 ss olivenolje
Saften av 1 lime
Salt og pepper
½ glass fetaost
Litt hakket frisk persille

Dette gjør du: 

1. Del cherrytomatene i fire, og hakk resten av ingrediensene i store terninger. Ha alle ingrediensene i en bolle, og hell olivenolje og limesaft over. Smak til med salt og pepper. Strø gjerne litt hakket frisk persille over før servering. 

ASIATISK MANGO OG AVOKADO-COLESLAW 


Foto: Hverdagslykkelise 

Dette trenger du (4 personer): 

2 hvitløksfedd
1 rød chili
Saften av 1 lime
2 ss soyasaus
1 ss brunt sukker
1 mango i strimler
1 avokado i strimler
¼ nykål i strimler
2 ss hakkede peanøtter

Dette gjør du: 

1. Rens hvitløksfeddene og ha de i en morter, sammen med en hakket chili. Mos det godt sammen og ha det i en bolle. Rør inn soyasaus, sukker og limesaft.

2. Skjær opp mango, avokado og nykål i strimler og bland det sammen med dressingen. Dryss over hakkede peanøtter og koriander før servering.

   > Slik kan du spise mango til alle måltider