Fiskeburger gjør fisk til fest!

Saftige fiskeburgere gir både sunn middag og fornøyd familie. Og dermed en bedre hverdag også. Rene kjedereaksjonen!

Hjemme hos sunnhetsblogger Tina Hage er det bare fornøyde fjes rundt bordet når det er fisk til middag. I hvert fall når det er fiskeburgere på menyen!

– Barna har alltid likt fiskekaker, og det viser seg at de også liker alle de ulike burgeroppskriften jeg prøver ut innimellom. Så langt har jeg fått bare gode tilbakemeldinger, smiler sunnhetsblogger Tina Hage.


LA DET KNASE: Frisk salat både ser flott ut og knaser litt ekstra når du setter tenna i burgeren. 

Hun sverger til Lofotens burgere når hun skal lage fiskeburger til middag.

– Det blir alltid suksess. Vi elsker Lofotens fiskeburgere. De inneholder og smaker mer fisk, også er det fint å kunne velge blant flere spennende varianter laget av ulike fiskeslag, sier hun.

👇Du finner Tinas to favorittoppskrifter på fiskeburgere lenger ned i saken.👇

ENKELT OG KJAPT Å LAGE

Tina lager fiskeburgere til middag på travle hverdager når hun egentlig ikke har så mye tid til å lage mat.

– Med så gode ferdiglagde burgere er jo mye av jobben allerede gjort. Bare varm dem i panna på middels varme, eller enda enklere: gi dem en runde i ovnen. Da kan du konsentrere deg om tilbehøret, sier Tina.

Og dette går unna! På kun 20-30 minutter har du en skikkelig god fiskeburgermiddag. Her er Tinas to favorittoppskrifter. Vel bekomme!

🐟 FLERE FISKEFORSLAG? Her er fiskegryta barna elsker! 🐟


PITA: La alle fylle pitabrødet med det de liker aller best. Sikker vinner!

FISKEBURGER I PITA 

Fiskeburger i pita med råkost og bakte søtpotetbåter er både Tina og barnas favoritt.

– Denne har alt du kan drømme om i en fiskeburger. Superfrisk, sunn og mettende på én gang, smiler hun.

Varier gjerne oppskriften med ulike grønnsaker. Mais, agurk og paprika er eksempler på annet tilbehør som vil funke bra her. 🌽 🥒🌶️

– Sett gjerne alt frem i skåler, så kan alle forsyne seg med det de vil. Mine barn elsker i hvert fall å fylle pitabrødene selv.

Her er det ikke mye som kan gå galt. Det eneste Tina kan komme på er at noen barn ikke liker vårløk, så du kan jo vurdere å droppe det i dressingen.

👌TIPS: En helt uimotståelig laksewrap! 👌

Oppskrift på fiskeburger i pita med råkost og søtpotet 

DU TRENGER (til 4 personer):
4
Lofoten fiskeburgere
4 pitabrød
3 gulrøtter
2 epler
Crispisalat eller annen salat
2 søtpoteter
Rapsolje
Havsalt

Crème fraîche-dressing:
1
beger creme fraiche orginal
1/2 sitron, saften
1-2 vårløk
Havsalt og hvit pepper

SLIK GJØR DU: 

1. Sett ovnen på 225 ˚C.

2. Vask søtpotetene godt. Behold skallet på og skjær dem i passe store båter. Legg dem på et stekebrett med bakepapir. Ha over litt olje, og stek dem i ca 20-25 minutter til de er møre. 

3. Skrell og riv gulrøtter og eple på rivjern. Bland sammen og sett til side i en skål.

4. Stek fiskeburgerne på middels varme i ei stekepanne med litt smør, noen få minutter på hver side til de er gjennomvarme.

5. Skru ned varmen og sett inn pitabrødene i noen minutter.

6. Skrell og grovhakk vårløken og bland sammen resten av ingrediensene til dressingen. Smak deg fram med salt og pepper.

7. Ha gjerne litt salt over søtpotetbåtene, og fyll pitabrødet med godsakene. 

TIPS! Dressingen kan brukes både som dip til søtpotetbåtene og i pitabrødet.

SUPERT MIDDAGSTIPS: Tunfisk på boks blir til lekkert måltid 🐟🍲

SUPERSUNN!

I denne oppskriften har Tina gjort en vri på fiskeburgeren som gjør den enda sunnere. Hun har nemlig proppet den full med masse gulrot og brokkoli – her snakker vi supersunn middag!

– Ved å lage en stuing av grønnsakene, så får du saus med i samme slengen. Bruk forresten gjerne grove hamburgerbrød. Lettere å fordøye og mer nyttig, tipser Tina, som driver sunnhetsbloggen Tina Hage

Oppskrift på fiskeburger med grønnsaksstuing

DU TRENGER (TIL 4 PERSONER):
4
Lofoten fiskeburgere
4 hamburgerbrød
3 gulrøtter
1 liten brokkoli
1,5 dl kremfløte
Crispisalat eller annen salat
Havsalt og pepper

SLIK GJØR DU: 

1. Skrell gulrøtter og del dem i middels store skiver. Del brokkoli i små buketter.

2. Stek grønnsakene et par minutter i litt smør på middels sterk varme. Ha over fløte. La det putre til fløten tykner godt. Dette tar ca 5-7 minutter. Smak til med salt og pepper

3. Sett grønnsaksstuingen til side og stek fiskeburgerne i litt smør på middels varme. Stek i noen minutter på hver side til de er gjennomvarme.

4. Legg hamburgerbrødene på en tallerken og ha på salat, fiskeburger og grønnsaksstuing.

Ikke helt i fiskehumør allikevel? Se disse gode middagstipsene vi har samlet for deg!