Frokosten som vil få barna til å knekke sammen av latter

Denne frokosten er en enkel måte å spre litt latter rundt frokostbordet. Den er nemlig ikke det den ser ut til å være!

Det er viktig å ha det gøy og overraske med maten. Eller kanskje er det ikke akkurat viktig, men det er sabla moro – spesielt for kidsa. 

Nå vil vi ta med moroa til frokostbordet ved hjelp av denne frokosten som ser ut som «speilegg» og «pommes frittes» med «ketsjup» – som du virkelig kan lure noen trill rundt med. 

For tro det eller ei, denne frokosten inneholder verken pommes frittes, egg eller ketchup – men det er akkurat det den ser ut som. «Egget» er laget av yoghurt og hermetisk aprikos, «pommes frittesene» er laget av gule epler, og «ketsjupen» er av jordbærsyltetøy.  

Dette er frokosten barna dine aldri kommer til å glemme – og sannsynligvis vil de heller ikke kunne klare å motstå den. 

>   Lego-brownies som blåser bursdagshatten av kidsa

Autentisk kopi

For at dette skal ligne mest mulig på et ekte speilegg, bruker vi yoghurt naturell i vår oppskrift. Du kan selvfølgelig bytte ut denne med annen lys yoghurt – bare pass på at du ikke får med for mange fruktbiter hvis du for eksempel bruker melonyoghurt.

Det kan også være en idé å tørke litt av undersiden på den hermetiske aprikosen, for å unngå at sukkerlaken skal sive ut i yoghurt-«eggehviten».

Hvis du skal lage denne til flere på én gang kan det også lønne seg å putte eple-pommes frittes-ene i en liten bolle med vann mens du gjør klart alt for å unngå at eplene blir brune i mellomtiden.

   > Denne iskaken utgir seg for å være en vannmelon

Frokost med «fries», «speilegg» og «ketsjup»

Dette trenger du:

2 dl yoghurt naturell, eller en annen smak
1 ss akasiehonning, kan sløyfes
½ hermetisk fersken
½ gult eple
Jordbærsyltetøy

Slik gjør du:

1. Skrell eplet, og del det i tynne strimler på størrelse med pommes frittes.

2. Ringle honningen på et rundt område på cirka 10 cm i diameter på en tallerken. Bruk en spiseskje til å legge yoghurten i en haug oppå honningen. Press den forsiktig litt ned med baksiden av skjeen, og legg den halve ferskenen i midten.

3. Fyll en liten skål med jordbærsyltetøy, og legg eple-pommes frittes-ene ved siden av. Serveres snarest.

   > En overraskende ingrediens gjør denne sjokoladekaken sykt saftig