«Fro-yo-bites» er helt geniale å ha på lur i fryseren

Fro yo-bites er redningen for alle som kjenner søtsuget rive på ukedagene, og har en liten ting for frossen yoghurt.

«Fro yo-bites», eller «frozen yoghurt-bites», består av gresk yoghurt og frukt som fryses i isbitformer.

De små yoghurtbitene er en stor hit på amerikanske matblogger, og det er på høy tid at vi tar dem inn i varmen (eller kulden) også her til lands.

Disse sunne «konfektbitene» er nemlig helt geniale å ha på lur i fryseren når godtesuget kommer susende en mandags kveld – og du sitter lammet i sofakroken uten noe å putte i munnen.

Mens gresk yoghurt blant annet inneholder proteiner og vitamin B-12, inneholder frukt og bær en rekke forskjellige vitaminer og mineraler. Du kan med andre ord nyte en liten, sunn yoghurtbit når som helst.

Yoghurtbitene er perfekt snadder for de litt større barna. Men du bør IKKE gi dem til de små barna, da de kan komme til å svelge dem hele.   

Du kan bruke den frukten du liker best, men den bør være ganske søt siden gresk yoghurt er syrlig. Vi liker også å tilsette litt flytende akasiehonning for å gi yoghurtbitene litt ekstra sødme. 

Du bør lage yoghurt-bitene i små isbitformer, ellers blir de for store til å kunne spises. Hvis du vil kan du stikke en ispinne i hver isbit mens den er halvfrossen, slik at du har noe ekstra å holde i.  

Mer frossen snacks: 9 frosne desserter som merkelig nok er sunne 

Dette trenger du (3 porsjoner):

2 dl gresk yoghurt

2 ts akasiehonning

1 dl mango, i terninger

1 dl bringebær

Granola (kan droppes)

Slik gjør du:

1. Mango-bites: Del mangoen i små terninger. Bland 1 dl gresk yoghurt og 1 ts akasiehonning i en liten bolle, og rør forsiktig mangobitene inn. 

2. Bringebær-bites: Mos bringebærene halvveis, og bland med 1 dl yoghurt og 1 ts akasiehonning. 

3. Hvis du ønsker kan du drysse litt granola i isbitformene før du heller i yoghurtblandingen. Fyll yoghurtblandingene i små isbitformer, og sett i fryseren til de er gjennomfrosne. 

4. La stå i romtemperatur i omlag 5-10 minutter før du spiser dem. Da får de en kremete og deilig konsistens.

Lyst på iskrem? Dette er den sunne bananisen alle snakker om 

Følg Extra_Norge på Instagram og abonner på vår YouTube-kanal for flere episke tips og triks!