Fruktsalat er en nydelig, sunn, lett og søt dessert – en perfekt avslutning på grillmiddagen om sommeren! Her er to typer fruktsalat med yoghurtdressing.

Fruktsalat – naturens egen superdessert

Noe søtt og lett etter mektig grillmat? Det er bare å plukke fra naturens eget lager! Enklere, sunnere og bedre dessert enn fruktsalat finnes vel ikke ...

Fruktsalat kan du komponere akkurat som du vil, alt etter hva du liker av frukt og bær. Og så er det så friskt! Mange får dessuten et søtsug etter å ha satt til livs middagen, og dette må vel være en av de sunneste søte dessertene vi kan komme på.

Kutt ned på kuttinga

Det som kan ta litt tid når du lager fruktsalat, er selvsagt kuttinga. Et tips er derfor å holde deg til tre typer frukt og bær – det er nok! Velg maks to typer frukt som lett kan deles og kuttes, og som gir fruktsalaten variasjon på friskhet, konsistens og farge. Så sper du på med en type bær.

Bruk helst frukt og bær som er i sesong, da er de aller best på smak!

🍈 LES OGSÅ: 3 digge oppskrifter med vannmelon 🍈

Litt ekstra på toppen

Frukt og bær er naturlig søte, særlig de som er i sesong, men likevel frister det å ha noe på eller ved siden av fruktsalaten.

Istedenfor å ha på sukker, is eller vaniljesaus, viser vi deg to helt enkle yoghurtdressinger som gir det lille ekstra til fruktsalaten din.

🍓LES OGSÅ: 3 tips til å pimpe opp jordbærene🍓

1. Fruktsalat med melon, bjørnebær, nektarin og moreller


TIPS: Spis fruktsalaten som et mellommåltid, og ha gjerne i hakkede nøtter som mandler, pistasj eller hasselnøtter for å gi mer tekstur.

DU TRENGER (til 4-5 porsjoner):

Fruktsalat:
1/2 honningmelon
1 pk bjørnebær
3 nektariner
1 neve moreller

Yoghurtdressing med honning og mynte:
3 dl  yoghurt naturell 
1 ss honning
1 ss ferske mynteblader

SLIK GJØR DU:  

1. Finhakk mynteblader med en skarp kniv, ha i finhakkede mynteblader sammen med yoghurt og honning. Bland godt sammen til honningen er ordentlig rørt ut i yoghurten. La yoghurtblandingen stå kjølig mens fruktsalaten forberedes.

2. Del melonen i to, og skrap ut frøene med en skje. Del den halve melonen to igjen, og deretter i tykke skiver. Skjær fruktkjøttet løs fra det tykke skallet og kutt i mindre biter.

3. Del nekterinene og morellene i to, fjern steinen fra fruktkjøttet og kutt nektarinene i mindre biter. Ha alle fruktbitene i en stor bolle eller skål. Ha i bjørnebær og bland lett sammen.

4. Legg på yoghurtdressing etter ønske og smak ved servering.

🍹TIPS: Skal du ha grillfest? Her er velkomstdrinken! 🍹💃🏻

2. Fruktsalat med melon, bringebær og granateple 


DRESSING: Ha gjerne dressingen i en skål ved siden av, da kan gjestene forsyne seg med så mye de vil. 

DU TRENGER (til 4-5 porsjoner): 

Fruktsalat:
1/2 cantaloupemelon
1 bringebær
1/2 granateple

Yoghurtdressing med honning og lime:
3 dl yoghurt naturell
1 ss honning
1/2 lime (ferskpresset saft og skall)

SLIK GJØR DU: 

1. Rør ut honning i yoghurt naturell, ha i ferskpresset limesaft og riv limeskall over. Bland godt og la yoghurtblandingen stå kjølig mens fruktsalaten forberedes.

 2. Del cantaloupemelonen i to, og skrap ut frøene med en skje. Del den halve melonen to igjen, og deretter i tykke skiver. Skjær fruktkjøttet løs fra det tykke skallet og kutt i mindre biter.

3. Brekk granateplet fra hverandre i flere deler ved å skjære rundt skallet. Bruk enten en tresleiv til å banke ut granateplekjernene, eller plukk ut kjernene. Ha alle fruktbitene i en stor bolle eller skål. Ha i bringebær og bland lett sammen.

4. Legg på yoghurtdressing etter ønske og smak ved servering.