Barna vil juble over en fryser full av fylte horn

Disse fylte hornene med pistasjnøttpesto er velegnet til å fryse ned, enkle å tine - og veldig, veldig gode. En garantert etter skoletid-favoritt!

Barna har begynt på skolen igjen, og alle vet at de er sultne når de kommer hjem igjen. Da er disse luftige hornene perfekte å ha på lur i fryseren!

Hornene er det matblogger Tove Holter som står bak. Hun driver matbloggen Idéfull, og har tidligere vunnet blant annet Norges Beste Bakst i regi av Bremykt.

Matbloggeren kan fortelle at disse fylte hornene blir tatt svært godt imot av både store og små.

- Hornene i seg selv er veldig gode, og kombinert med denne gode pestoen blir de desto bedre, sier Holter.

   > Barna mine digger disse grove ostehornene

Kan lages grove

Hornene er nemlig fylt av hjemmelaget pesto med blant annet pistasjnøtter og spinat. 

- Spinaten gir pestoen en ekstra grønn og fin farge, forteller matbloggeren. 

Du kan fint bruke ferdig pesto fra butikken, eller bytte ut pistasjnøttene med mer typiske pinjekjerner. 

- Hvis du vil kan du fint lage hornene grovere også. Alt du behøver å gjøre er å bytte ut noe av hvetemelet med en grovere type, tipser Holter. 

   > Lærerens grove polarbrød er bankers i matpakka 

- Passer til det meste

Hornene kan fint fryses ned, og tines enkelt. Bare legg dem på kjøkkenbenken i en plastpose før barna drar på skolen. Da er de ferdig tint til de kommer hjem. Alternativt kan de varmes noen minutter i ovnen. 

- Pestohornene er gode både for seg selv, eller som en del av middagen. De passer til det meste, sier Holter. 

Selv spiser hun og familien dem gjerne med ost og kjøttpålegg, eller med tomat og mozzarella. 

   > Disse luftige hornene har vært poppis i 40 år

Sjekk ut hvordan du lager barnas favoritthorn i oppskriften under!

Fylte horn med pesto 


Foto: Tove Holter/Idéfull

Dette trenger du:

Deig:
750 gr
mel
1 ts salt
1 ss sukker
1 pk tørrgjær
100 gr smeltet smør
4 dl lunken melk
2 egg

Pesto:
100 g
pistasjnøtter
140 g parmesan
5 fedd hvitløk
40 g spinat
1 stor potte basilikum
50 g olivenolje ++ (start med 50 gram og tilsett mer til du er fornøyd med konsistensen)
litt salt

Smeltet smør, til pensling

Slik gjør du:

1. Start med deigen: Bland først det tørre. Tilsett deretter det smeltede smøret, lunken melk og egg. Sett deigen til heving på et lunt sted i 45 minutter.

2. Lag pestoen i mellomtiden: Ha alt utenom saltet i en foodprosessor. Kjør på til du er fornøyd med konsistensen, og smak eventuelt til med litt salt.

3. Del den ferdighevede deigen i tre, og kjevle dem ut i tre store sirkler. Smør på pestoen, men la det være en åpen sirkel i midten (se bilde). Dette er for å gjøre det lettere å feste hornene når du ruller dem sammen.


Foto: Tove Holter/Idéfull 

4. Del hver sirkel i åtte trekanter (som en pizza), og rull dem sammen ytterst til innerst.

5. Etterhev hornene i ca. 30 minutter. Pensle dem med smør, og stek dem på 210 grader i ca. 14 minutter.


Foto: Tove Holter/Idéfull

   >> Se alle våre ideer til matpakker og etter skoletid-mat