Lammekoteletter er noe av det enkleste du kan hive på grillen

Lammekoteletter burde ha fått plass på grillen din langt oftere. Få kjøttstykker er enklere å tilberede, og sammen med tabbouleh og fetaruller kan du mekke et arabisk luksusmåltid i en fei!

Lammekoteletter er kanskje ikke det vi pleier å grille aller mest av i Norge, men det er en vane vi nok burde vurdere å endre. 

Lammekoteletter er noe av det enkleste du kan grille. Det er vanskelig å gå på noen skikkelige smeller, og de trenger ikke lang tid på grillen før de er ferdige. Ikke koster de skjorta heller!

Du steker lammekotelettene først på direkte varme på begge sider til de har fått en fin stekeskorpe. Deretter lar du dem ligge på indirekte varme med lokket igjen mens du snur kotelettene ofte til de er ferdig stekt. Verre er det ikke! 

Jo tynnere koteletten er, jo kortere tid trenger den på grillen. Hvis koteletten er veldig tynn, kan du som regel steke den helt ferdig kun på direkte varme. Dette er omtrent hvor mye tid et stykke kjøtt trenger på grillen ut i fra størrelsen: 

2 ½ cm: 5-8 minutter
3 cm: 8-10 minutter
3 ½ cm: 10-15 minutter
5 cm: 15-18 minutter

Ikke glem å la kotelettene få hvile et par minutter etter grilling. Vi vet det er kjedelig å vente, men du blir belønnet med et mye mer saftig stykke kjøtt.  

Arabisk luksus 

I denne oppskriften får lammekotelettene følge av noen kjente og kjære følgesvenner – fetaost og tabbouleh. Denne smakskombinasjonen er spesielt utbredt i Midtøsten, og er smaker som funker utrolig godt sammen. 

Du får både den mektige ostesmaken fra fetaosten og den friske og krydrede smaken fra tabboulehen sammen med et herlig og mørt stykke lammekjøtt. Siden maten fra Midtøsten er krydret fremfor å være sterk, er dette en rett som både store og små kan sette pris på. 

Det som tar mest tid er å hakke opp ingrediensene til tabbouleh'en. Men orker du noen minutter med intens hakking, kan du nyte arabisk luksus midt i hverdagen! :) 

Lammekoteletter med fetaostruller og tabbouleh 

 Foto: Hanne Stensvold / Sentralen 

Dette trenger du (4 personer): 

8 lammekoteletter
salt og pepper
2 auberginer
1 hel fetaost 
1 ts salt
½ ts pepper
8 tannpirkere 

Tabbouleh

200 g bulgur
salt og pepper
50 g pistasjnøtter
1 potte mynte
2 potter persille
6 reddiker
4 vårløk
4 tomater
2 sitroner, saften
4 ss olivenolje
1 granateple

Dette gjør du:

1. Tabbouleh: Kok bulgur som anvist på pakken. Avkjøl og sett til side. Rist nøttene i en medium varm panne. Grovhakk urtene, kutt grønnsakene og ha alt i en bolle. Tilsett bulgur og granateplekjerner.  Bland sitronsaft og olivenolje og hell over salaten. Smak til med salt og pepper. 

2. Fetaruller: Skjær aubergine og fetaost på langs i 1/2 cm tykke skiver. Krydre med salt og pepper og grill dem på begge sider til de har fått en fin farge. Legg en skive fetaost på hver aubergineskive, rull sammen og fest med en tannpirker. 

3. Lammekotelettene: Stek lammekotelettene på direkte varme på begge sider til de har fått en fin stekeskorpe, og la dem deretter ligge på indirekte varme med lokket igjen til de er ferdig stekt mens du snur kotelettene ofte.

Indirekte og direkte varme? 

Indirekt varme vil si en kjøligere plass på grillen, mens direkte varme vil si den varmeste plassen på grillen. 

>> Se alle våre oppskrifter på grillmat