Sliders på tre måter som til sammen blir et grillparty

Sliders er det perfekte utgangspunktet for en grillfest. Sett frem masse tilbehør, og la alle mekke sine egne mini-hamburgere!

Sliders er en mini-hamburger som har en omkrets på omtrent 8 centimeter. De små mini-hamburgerne er (som hamburgere flest) perfekte å grille.

Slidersene som du får kjøpt hos oss er ferdig varmebehandlet, og trenger kun å varmes kjapt på grillen. Hvis du bruker rå sliders, bør du grille dem på først på direkte varme til de har fått en fin farge – og deretter flytte dem over på indirekte i et par minutter med lokket lukket mens du snur dem ofte. Hamburgerbrødene kan du gjerne varme lett på grillen før servering. 

Å grille sliders er med andre ord en enkel sak. Det som kan løfte disse hamburgene til himmels, er tilbehøret.  

Ikke gå glipp av: Øl-trikset som gir ekstra saftige pølser fra grillen 

Eksperimentér med tilbehøret 

Siden sliders er små i størrelsen, kan du spise flere hamburgere til ett måltid (jippi!), og servere dem nærmest som burger-tapas. 

Det er nemlig en god idè å sette frem et utvalg av tilbehør. Da kan alle mekke sine egne hamburgere, og variere smakene fra slider til slider. 

Her finner du tre varianter av topping til sliders som smaker fan-tas-tisk: Sliders med bacon, avokado og fetakrem, sliders med sopp og blåmuggostdressing og sliders med coleslaw, tomater og sylteagurk. Yummy! :) 

Pølseparty? Den geniale teknikken for å lage spiralpølser 

Sliders med avokado, bacon og fetakrem

4 sliders/minihamburgere
4 minihamburgerbrød
100 gram fetaost
1 hvitløkfedd, hakket
1 ss persille, finhakket
2 ss crème fraîche
4 isbergsalatblader, grovhakket
1 avokado, i skiver
4 skiver bacon 

Dette gjør du:

1. Bland fetaost, hvitløk, persille og crème fraîche med en stavmikser.

2. Sprøstek baconet og grill sliderne på begge sider. Legg hamburgerbrødet kjapt på grillen.

3. Fordel fetakrem, slidere, avokado og bacon i hvert hamburgerbrød og server.

 

Sliders med sopp og blue cheesedressing

Dette trenger du: 

4 sliders/minihamburgerbrød
4 hamburgerbrød 
40 g blåmuggost, i smuler
1 hvitløksfedd
1 1/2 dl lettrømme
100 gram aromasopp, i skiver
4 salatblader

Dette gjør du:

1. Hakk hvitløksfedd og pisk sammen med blåmuggost og lettrømme til en jevn blanding. Smak til med salt og pepper.

2. Stek soppskivene gylne i en blanding av olje og smør. Smak til med salt og pepper.

3. Grill sliderne på begge sider. Legg hamburgerbrødet kjapt på grillen. Smør litt majones på hvert hamburgerbrød og fordel et salatblad, slidere, sopp og blue cheesedressing, og server.

Sliders med coleslaw, sylteagurk og tomater

Dette trenger du: 

4 sliders/minihamburgere
4 minihamburgerbrød
Ferdig coleslaw
2 sylteagurker
2 store tomater 

Dette gjør du:

1. Grill sliderne på begge sider. Legg hamburgerbrødet kjapt på grillen.

2. Fordel slider, coleslaw, tomatskiver og ½ sylteagurk i hvert hamburgerbrød, og server.

>> Se alle våre grilloppskrifter her