Slik forvandler du gelé til skumle larvereir

Disse larvereirene trenger du kun tre enkle ingredienser for å lage. De vil gjøre barna elleville av glede på Halloween!

Du kommer deg ikke unna Halloween uten å lage noe skummel snacks til barna. 

Alle barns store favoritt er selvfølgelig gelé, og til Halloween er det faktisk et smart valg for din del også. Med gelé som basis er det nemlig skremmende enkelt å overraske barna med en ekkel dessert! 

Disse «larvereirene» med «egg» og «slim» trenger du nemlig kun vingummikrokodiller, kakepynt og gelé for å lage. Det er kun tre ingredienser, det, så er Halloween i boks! 

   > Mumiepølser lager du enkelt med ferdig pizzadeig

Server med vaniljesaus 

Siden Halloweens fargetema er oransje og lilla har vi brukt gelé med appelsin- og blåbærsmak. Men du kan selvfølgelig fint bruke andre smaker og farger for å få et enda større fargespill på «larvereirene». 

Hvis du vil kan du servere reirene med vaniljesaus for en ekstra slimete effekt. Vaniljesausen kan du døpe om til slim, så blir det ekstra stas for barna å helle den over reirene. 

Server gjerne reirene med små edderkopper av plast for en enda skumlere opplevelse! 

   > Dette Halloween-gresskaret er idiotsikkert 

«Larve-reir med egg» til Halloween 


Foto: Maria Bondeson/Marias Salt og Søtt

Du trenger (cirka 8 stykk):

2 pakker gelépulver
Ca. 100 g hvite sukkerperler (kakepynt), eller andre små, hvite dropskuler
Ca. 24 krokodille-godterier


Foto: Maria Bondeson/Marias Salt og Søtt

Slik gjør du det:

1. Lag gelé etter anvisning på pakken. Bruk to separate kjeler dersom du lager to forskjellige farger. Avkjøl geléblandingen helt. 

2. Ta fram 8 små kopper eller glass, og legg 2-3 «krokodiller» i bunnen av hver. 


Foto: Maria Bondeson/Marias Salt og Søtt

3. Hell en skje hvite sukkerperler (kakepynt) på toppen av krokodillene. 


Foto: Maria Bondeson/Marias Salt og Søtt

4. Fordel den avkjølte geléblandingen mellom koppene slik at den dekker krokodiller og «egg», og sett dem så i kjølskapet til geléen har stivnet helt. 

Dersom sukkerperlene du bruker ser ut til å flyte opp når du heller i geléblandingen, kan du helle den i koppene i to omganger. Tøm bare litt i første omgang, og sett koppene i kjøleskapet noen minutter til geléen begynner å stivne. I mellomtiden oppbevares resten av geléblandingen i romtemperatur. Når geléen i koppene så smått har begynt å stivne, fyller du på med mer geléblanding, og «eggene» vil holde seg på plass.


Foto: Maria Bondeson/Marias Salt og Søtt

5. Hvelv geléen ut av koppene. Dette blir enklere hvis du dypper dem i varmt vann noen sekunder. Det gjør ingenting hvis noen av «eggene» går i stykker, da ser det bare ut som de er i ferd med å klekke! 


Foto: Maria Bondeson/Marias Salt og Søtt

6. Dekorer gjerne med «edderkopper» og ekstra godterier, og server gjerne med vaniljesaus. 

   > 4 fabelaktige ting du kan lage av gresskarrestene