Sandwich er kjapt å lage, praktisk å pakke med seg – og deilig å spise!. Her er oppskriften på en velfylt sandwich til piknik eller lunsj.

Heftig sandwich til sommerpikniken

Når du skal lage sandwich er alt lov! Selve drømmesandwichen er kunne være skikkelig raus med favorittpålegget. Praktisk å pakke med på piknik er det også.

Sandwich er jo som skapt for piknik. Den er lett å lage, praktisk å pakke med seg og enkelt å spise ute – uten at du trenger tallerken og bestikk. Dessuten har det uendelig med variasjonsmuligheter!

Aristokratisk opprinnelse

Skal vi være historisk korrekte, ble faktisk ikke sandwichen skapt for piknik. Visste du at sandwichen er oppkalt etter John Montagu, den fjerde jarlen av Sandwich på 1700-tallet?

Trolig oppfant han sandwichen for å slippe å ta pause for å spise mens han arbeidet. I stedet spiste han en enkel skive salt oksekjøtt mellom to skiver toast.

Han skulle bare visst hva han satte i gang av herlige muligheter for folk over hele verden i århundrer etter at han la ned pennen og brødskivene for godt ...

TIPS: Hva med litt trendy street food i piknik-kurven?


GODT BRØD: Sandwich kan du lage av rundstykker, bagetter eller brødskiver. FOTO: Siv Melbye

Sandwich av rester

Egentlig kan du lage sandwich av nær sagt hva som helst du måtte ha av pålegg i kjøleskapet. Det er en fin måte å bruke opp pålegg, og til å leke deg litt med hva som passer sammen. 

Om du har brød som ikke er helt ferskt gjør det heller ikke noe. En kjapp runde i brødristeren eller stekepanna forvandler halvtørt brød til knasende god toast. Og dessuten – med mye saftig pålegg på gjør det faktisk ikke noe at brødet ikke er rykende ferskt. 

Matblogger Siv Melbye, som driver bloggen Sensiblerie.no, har komponert en knallgod sandwich som er både saftig, knasende og ikke minst veldig, veldig god ...

🥗 TIPS: Genial salat på glass! 🥗


IKKE FOR TJUKT: Bruk helst brød som er enkle å tygge gjennom, da det fort kan bli «mye» brød å gape over. FOTO: Siv Melbye

TIPS: Slik oppbevarer du brødet 🍞🥖

Drømmesandwich

DU TRENGER: 
Brød (rundstykker, bagetter eller brødskiver)
½ pk blandet salat
½ paprika
3-4 ss majones
3-4 ss grønn pesto
1 pk kalkunfilet naturell pålegg
1 pk røkt skinke pålegg
Ekte cheddarost
Skivet Jarlsberg
Bønnespirer

SLIK GJØR DU: 

1. Del et brød i to deler på langs og smør bunnen med majones og toppen med pesto.

2. Legg salat over majonesen og legg lagvis med skivet paprika, kalkun og kjøttpålegg, tykke gode skiver med cheddar og Jarlsberg og topp med bønnespirer.


ALLE FOTO: Siv Melbye

3. Legg den andre delen av brødet med pesto på toppen og skjær opp i passe store biter. Benytt gjerne et spidd til å holde det hele sammen.

TIPS: Varier gjerne både med brødtyper, pålegg og garnityr etter hva du har tilgjengelig i kjøleskapet eller liker av smaker. Ikke vær redd for å blande forskjellige kjøttpålegg og toppinger! 

(Kilde: Wikipedia)