Helstekt kylling med soya og honning

Inviter gode venner eller familie på en deilig smaksopplevelse.

4 PORSJONER

Ca. 70-100 min steketid

INGREDIENSER

 

Helstekt kylling:
1 stk hel Gårdsklekket kylling fra Den Stolte Hane
2 dl soya
2 dl honning

Ovnsbakte grønnsaker:
5 stk gulrot
3 stk sjalottløk
4 fedd hvitløk
1 stk purreløk
300 g smør

Stuffing:
0.5 stk brød
2 stk eple
1 håndfull persille
1 håndfull timian
1 håndfull rosmarin

Urtepaste:
1 potte kjørvel
1 potte timian
1 potte rosmarin
1 potte persille
2 fedd hvitløk
2 dl olje

  
SLIK GJØR DU

Helstekt kylling:
Salt kyllingen godt

Stuffing:

  1. Riv opp brød og kutt opp urter og epler
  2. Sauter epler og urter i smør og tilsett det opprevne brødet for å trekke opp det deilige smøret og urtene. Stuffing vil fungere som en svamp inne i kyllingen og trekke til seg masse god smak fra kyllingen under steking
  3. Fyll kyllingen med stuffingen og urtepaste. Bruk gjerne hyssing for å binde igjen lårbena

Urtepaste:

Ha urter, hvitløk og olje i en blender og blend til pestokonsistens.

Ovnsstekte grønnsaker:

  1. Kutt opp alle grønnsaker og anrett i en ildfast form
  2. Hell over litt olje, salt og pepper
  3. Legg kyllingen oppå grønnsakene

Steking:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader
  2. Det er enklest å lykkes med kylling hvis man bruker steketermometer. Sett termometeret rett over låret til kyllingen. Ta ut kyllingen når termometeret når 72 grader
  3. Stek kyllingen i 20 min på 180 grader, og senk så til 160 grader. Det kan være en fordel å dekke til brystpartiet siste halvtimen, da brystet lettere kan bli tørt enn lårene
  4. Pensle med soya og honning underveis, gjerne hvert 10. minutt mot slutten av steketiden. Så får du en herlig glasert og velsmakende kylling
  5. La kyllingen hvile i 10 minutter før du skjærer i den for servering

  

  
Gårdsklekket kylling betyr at kyllingen klekkes og vokser opp på en av fem utvalgte gårder på Jæren. Der får den en trygg og god start på livet. Det tar litt lenger tid, men kyllingen får bygge en sunn kropp. Det er også slik man får de velsmakende måltidene og de gode øyeblikkene man deler over middagsbordet.

Innholdet er levert av Den Stolte Hane