Fiskegryte med mild karrisaus er en perfekt familiemiddag som både er mild og barnevennlig og full av smak. Dessuten er den superlett å lage!

Her er ei fiskegryte barna vil elske

Med denne indiske fiskegryta på bordet kommer barna til å juble over å få fisk til middag! Den er nemlig både mild og full av smak.

Når du trenger en enkel og barnevennlig familiemiddag med fisk, bør du prøve Tinas indiske fiskegryte med mild karrisaus.

– Den er så smakfull, sunn og lett å lykkes med. I tillegg kan jeg fortelle at den er en stor hit hos barna mine. Begge to spiste opp hele sin porsjon, smiler sunnhetsbloggeren.

LETT Å LAGE

Alt du trenger å gjøre for å lage Tinas indiske fiskegryte er å frese hvitløk, ingefær, krydder og tomatpuré, helle i fløte, la dette putre litt før du tilsetter sopp og grønnsaker. Rør så inn crème fraîche og la til slutt fiskebitene få trekke med til de er ferdige. 

👇 Du finner detaljert oppskrift  nederst i saken. 👇

– Her er det nesten ingenting som kan gå galt. Bare vær forsiktig med varmen så fløten ikke koker over, og følg med så fisken ikke bli for mye kokt. Dette er virkelig enkelt! lover Tina.

TIPS: Få ungene hekta på risotto! 🍽️

ENKEL Å VARIERE

Vi har brukt torskefilet i oppskriften, men steinbit funker også fint. 

– Grønnsakene kan naturligvis også varieres, og hvis du synes retten blir for kraftig på smak, er det ikke noe problem å redusere kryddermengden, tipser Tina.

Som tilbehør liker hun å servere ris, naan, og raita eller naturell yoghurt til den indiske fiskegryta.

🐤 KJAPP MIDDAG?: Lindas kyllinggryte er klar på et kvarter 🐤


SMAKFULL: Ungene denne fiskegryta er blitt testet på, elsket den ...

BARE EN MYTE

Tina mener det er en myte at barn ikke liker fisk.

– Barn liker ofte det de vokser opp med og er vant med, så ikke gi opp om de ikke liker en fiskerett med én gang. Kanskje de bare trenger litt tid, råder tobarnsmoren.

Et annet tips er å la barna få være med på matlagingen.

– Gi barna mestringsfølelse på kjøkkenet, så blir de mer positive til å smake på maten. Det er ikke så farlig om det blir litt søl, tipser Tina, som driver sunnhetsbloggen Tina Hage.

God middag!

GRYTEGLAD?: Stroganoff kan bli sunn hverdagsmat på 1-2-3

Oppskrift på indisk fiskegryte

DU TRENGER (TIL 4 PORSJONER):
1 ss
smør
1 fedd hvitløk finhakket
1 ts fersk revet ingefær
1 ts karri
1 ss garam masala
1 ss tomatpuré
3 dl kremfløte
3 gulrøtter
100 g sopp
3 ss crème fraîche
400-500 g torskefilet (skinn- og benfri)
Salt og pepper

SLIK GJØR DU: 

1. Sett stekeplata på middels/høy varme.

2. Ha litt smør i en stekepanne sammen med hvitløk, ingefær og krydder og la frese litt før du tilsetter tomatpuré og freser noen sekunder til.

3. Hell over fløte og la det putre noen minutter.

4. Skjær gulrot i små terninger og sopp i passe store biter og ha det i panna.

5. La det småkoke i 20-25 minutter til gulrøttene er møre. 

6. Rør inn crème fraîche. Smak til sausen med salt og pepper.

7. Skjær fisken i passe store munnfuller og legg i sausen. La den trekke i sausen i 4-5 minutter på hver side, til den er gjennomkokt.

8. Fiskegryta kan du servere både ris og naanbrød, pluss naturell yoghurt eller raita.

🎣 Ikke helt i fiskehumør allikevel? Se disse gode middagstipsene vi har samlet for deg!